Wednesday, April 9, 2014

JJCS - USS


Assalammualaikum W.B.T

Bersiaran kembali setelah lama membizikan diri...huhu

Kali ni nak update kisah kami Jalan-Jalan Cuti Sekolah ke USS.

First time kami bawa anak2 keluar negara...walaupun x jauh mana....janji keluar negara...hehe....insyaAllah ader rezeki next year keluar negara lagi sbb passport kan 2 tahun...sayang lak rasa x gunakan...huhu

Rasanyer semua org pun tahu dah canner nak ke USS....aku pun baca blog orang juga...buat preparation sket2....so tak yah aku share kat sini...sbb x brp ingat dah...

Kami ambil pakej yang disediakan oleh Tune Hotel...senang x yah pening2 nak amik Coach nnt...counter Odessey betul2 kat bawah hotel dia.....

Ni masa tgh tunggu boarding...hehe...mcm naik kapal terbang...


First time jugak anak2 naik coach....

Tempat wajib bergambar kalau dtg sini...







Ni la entrance masuk ke USS....tiket aku beli online kat Cuti

Kayla...abis dah intro....layan gambar jer la ek


 Battlestar Galactica....x buka2 dr last yr lg...tp kalau buka pun mmg kitorang x naik....anak2 n hubby takut....aku jer brani...eceh..




Aku suka show2 depa....rasa cam zaman 80s kat US lak...


Setting sebijik cam kat USJ....ari tu aku g ngan kawan2 masa kursus sebulan di Kameyama..








Tak rasa cam kat oversee pun sbb ramai org Melayu, Cina dan India jugak...hehe








First kitorang g Madagascar...












Madagascar ride...enjoyable and the kids loved it...


Next ride...The Shrek




Suka sangat 4D theatre nyer...1st experience..mmg terperanjat gak la tgk benda kuar screen kan....memang terbaekk


Lepas tu kitorang jenjalan sekitar USS tu dulu...


Suka suka suka....lagu evergreen sumer kuar


Aina baca peta ke tuh...don't worry x sesat nyer sayang


Miqhail dan Atehnyer berposing ngan mcm2 topi...hehe






Perasan glamour ler tuh...nak cop tapak tangan...ahaks


\


Kayla...sambungan nyusul next week yerk....post ni dulu...