Wednesday, March 14, 2012

JJCS - Port Dickson



Assalammualaikum,

Cuti sekolah kali ni kami bercuti ke Port Dickson...tu pun nak ikutkan adhoc planning..sebab tetiba jer Abang Ipar ajak berfamily day...apa lagi....Mama ni yang melompat girang mengalahkan anak2 yang sedang cuti sekolah...hehehe

Jom tengok gambar...

Ni lah kondo kami....khas untuk staff TNB jer ni....RM75 semalam.....berbaloi2


Kami dok tingkat paling bawah......right in front of the pool


Luas dapurnyer....tu kakak ipar ku...


Kolam mandi - Pemandangan dari verandah...nice kan...


Kami sampai dah lewat...kolam pun dah tutup....tak sabar nak berendam esoknyer


Sejuk mata memandang


Malam tu layan Cerekarama - Semadikan Aku...ingatkan seramla sangat...tapi hampa....citernyer tak meletop...agak kelembapan di situ....



Sambil anak2 tengok cerekerama...ibu2 bapak2 dok borak adik beradik....hehehe...kita mencelah sket2 jer...





 Menjelang paginyer.....



Tu dia....muka budak yang tak sabar nak mandi pool...


Sesampai d bawah....bestnyer3....



Apa lagi....splash2 lah....gedebush!!!



Aina ni sleklah..dia pandang ke lain plak...


Ni anak2 buah yang bujangs dan anak daras.....kat kolam dewasa....


Sambil anak2 berendam....Mama dok snap2 sebelum terjun ...hehe



Pemandangan dari kolam ke kondo kami...



Ader juga play ground ...just next to the pool.....


Pemandangan ke laut...air tengah pasang tu...pasni nak ke laut pula....


Ader Taman Refleksiologi juga....nice

Ha....masa untuk ke laut pula....belakang tu pagar yang memisahkan kondo dengan pantai...



Anak buah sebelah suamiku yang paling kecik...hehehe...comelkan...



Aktiviti wajib tepi pantai....building sand castle...






Pemandangan dari pantai ke kondo kami


Yeyyy...mandi laut time!!!



Kat situ tak der life guard...tapi ibu mertuaku setia mengawasi dan memantau anak2 dan cucu ....jauh ke tengah sket dia jerit suruh naik...hehehe



Dan kami .....seperti dunia ini kami yang punyer....hahahahah!!!!



Kejap2 Mak turun juga...couldn't resist the temptation kot.....hehehe....



Dalam ramai2 ni...Abang ipar ku sorang tu jer yang reti berenang...so dia yang berdiri paling tengah...jadik benteng...hehehe

Lepas dah puas mandi laut...balik pula ke pool....hehehe...elok juga...hilang pasir2 kat badan....


Okkayyyy...time's UP!!!....dah terik ni....


Lepas puas berendam...kitorang gi jenjalan ke Pulau Saujana dan Teluk Kemang.....cuci mata dengan souvinior yang ader.....panas bangat time tu....bermandi peluh ...Aina siap tanggal tudung....tak tahan la tuh..tak per lah kecik lagi...

Ni di Pulau Saujana....bukan Pulau betul pun..nama jer..


Ha ni pula di Teluk Kemang....macam ader contest ...siap ader piala lagi tu



Macam2 depa jual....topeng hantu pun ader...suka jer Miqhail...


Ramai tul manusia ari tu..sebab school break kot..


Sempat la kasik bebudak main kat sini....seb baik time ni dah tak terik...




Ader pertunjukkan haiwan eksotik....bau kuat biler lalu kat sini....berani tul bebudak ni pegang ular albino tu...



Sesumpah ni pun ader....



Ha...sempat juga Miqhail naik pony.....siap pilih yang bertocang tu...heheh




Se-round RM5....laju juga kuda ni jalan..penat kejar



Aina tak nak naik..puas pujuk...hmm








Petang tu...kitorang berendam lagi....dan lagi..dan lagi....kira sampai kolam tutup la




Dalam kol 7pm kolam pun tutup...tu pun sebab ujan......
Ni sambil tunggu dinner siap...rilek2 kat verandah sambil minum petang .....maklumlah lepas berendam kan lapor...



Berakhir sudah JJCS kami kali ni.....Alhamdulillah....clear sket minda ni....






Ooopsss....sekarang dah serabut balik...huwaaaa!!!

10 comments:

mummY daniSha said...

murah2...rm75 semalam..dulu sy sewa kat PD rm 380 semalam...untung org keje tnb hehee..

Aleyn said...

Kannn....besar kondonyer..memang puas hati

Imaan09 said...

bestnyerr..erm, umah TNB tu klu bukan staff TNB cmana kira ek?? ke xboleh..?

MrS. F!zA said...

murah dan selesa sy tgk.. mcm rumah sdri je bersih..berbaloi2x..

Aleyn said...

Imaan,
Rasanyer tak bleh kot....Abang ipar orang kuat TNB...dpt yg jenis besar...ikut ranking gak dengarnyer,....Alhamdulillah

Aleyn said...

Fiza,
Betul tu Fiza..spacious dan bersih....view pun sgt menenangkan....

Dok 4 keluarga pun still tak crowded....

Cho Zila said...

memang selesa dengan harga yang gitukan.. kita tak der sedara mara keje tnb tengokjerlekan
memang sekarang kalu duk hotel kena tenogk der poolker idak sebab budak2 itu yang ditanyanyer dulu...

sHi Ma said...

datang kampung saya nie... mmg ramai org time2 cuti, tu belum cerita kesesakan lalu lintas.. aduh tensi...

Aleyn said...

Cho Zila,
Betul2..tak kisah dok mana...asal ader pool

Aleyn said...

Shima,
Oh..kampung di PD ker...syok nyer dekat ngan pantai