Wednesday, September 30, 2009

Hari Raya 2009

Alhamdulillah....Syukur ke hadrat Ilahi....

kerana tahun ini aku diberi kesempatan untuk beraya lagi dengan orang2 tersayang

Tahun ini giliran aku beraya dengan ibu bapa dan beradik ku dulu.....walau pun boleh dikatakan setiap minggu aku berjumpa dengan mereka...namun aper yang penting adalah saat merayakannyer di pagi raya...tika berkumpul dan bersalaman bersama ....

Istimewanyer ..kali ini adalah kali pertama kami merayakannyer di rumah baru ibu bapa ku...di Puncak Alam....sempat juger Mak Abah dan adik-adik mengemas rumah untuk hari raya ...wal hal mereka baru sahaja berpindah seminggu sebelum syawal...(entry nyer akan ku upload kemudian yer)

Di pagi 1 Syawal itu, aku bangun seawal 6 pagi....solat subuh dan bersiap diri sendiri dulu...abang pun bangun sekali dan bersiap untuk solat Aidilfitri....anak-anak ku biarkan tidur sehingga segalanyer selesai....yer lah...hari ini hari special...aku pun time ni jer lah nak bersolek sakan....sumer apply...maskara, blusher, lip liner, sumer sekalilah.....kalau ari biasa aku guna compact powder dan lipstick jer....hehehe

Anyway....lepas everything ready, aku gerakkan anak-anak....cepat tol diorang bangun especially Aina...sebab excited biler aku cakap "ari ni ari raya...Aina pakai baju baru"....dengar jer wah secepat kilat mood dia yang moody pagi tu berubah ceria....Miqhail...dengar ajer kakaknyer bising2 dia pun join samer....lompat-lompat ....macam paham no...hehhe

Lepas Abang balik dari solat raya, kami pun gerak ke rumah Mak Abah .....sampai di sana dah kat kol 11 .....diorang sumer dah tunggu ... nak bermaafan tak cukup chorum.....pastu elok-elok ready nak beraya jer...datang plak tetamu pertama ke rumah....jiran depan umah....satu-satunyer indian family di block tu...maka Mak Abah pun layan baikkk punyer.....kitorang pun terpaksalah tunggu sampai uncle tu balik..sambil menyambar makanan yang lazat2 di dapur tuh......sebelum dapat memulakan sesi bermaafan di Hari Raya....ahaks...

Sesudah selesai bab bersalaman, peluk cium dan mengesat air mata (especialy aku lah...sebab aku kan ratu air mata)... kami beristirehat dan sempat tidur kekenyangan lagi sebelum bertolak ke Pahang pulak.....

Meh ler...layan gambar raya....Zasssss...

Ooopp...sebelum gambar raya...nak habaq sket...sehari sebelum raya tu kitorang buka poser kat umah baru mak abah ..kitorang sampai tengah ari tuh...sebab nak anyam ketupat raya dan prepare juadah berbuka....tak sangka tau lepas 6 tahun tinggalkan...rupanyer jari jemari ku ini masih lembut menganyam ketupat....bangga sket....(pasal adik beradik yang lain tak reti....hohohoho).....






Adik masih mengecat ...last minit touch up



Anak ku sedang dibuli oleh Mak anjangnyer (yang dah boring belajar nganyam)


Laman tepi rumah...masih under construction



Ok...ni baru gambar raya....Zassssss







Keluarga Bahagia

Di rumah parents













Sesi Bermaafan di pagi raya


Mak dan Abah


Kak ani




Giliran aku....sebak tol lah...air mata ni automatik jer turun...especially biler salam ngan mak....agaknyer sebab mak pun nangis sama kot

Biler salam ngan Abah...tak nangis sangat sebab Abah steady jer...

Tu dia..habis makeup...




Giliran adik - Liza


Ni aku tengah mintak maaf kat atuk ku ....


yang ni adik lelaki ku Arep




Ha...yang ni adik bongsu ku Faiz....

Sessi Duit Raya Giving (the children's best part of Raya...hehehe)






Photo session

Mak abah Atuk dan adik lelaki


Dengan cucu-cucu mana yang ader ari tuh


Dengan menantu dan cucu


The whole picture
Candid




Di kampung
Main bunga api


Raya Kedua


Aina dapat sponsor baju raya....tu dia dah sedondon ngan sepupunyer...
Sekian....

7 comments:

fiziskandarz said...

SELAMAT HARI RAYA AILFITIRI KAK ALEYN!! MAAF ZAHIR + BATIN :) wah syoknyer raya umah baru!! besh nyer besh nyer! :D

Aleyn said...

Rumah baru parents jer ...hehhee...tapi tumpang gembira ler...

Kamu pun not bad meriah yerk kat sana....

izanpyus said...

wah akak..punya la terer menganyam smpai tak tgk daun tuh,hehe..izan pndai ketupat bawang je..huhu...

Aleyn said...

Ok ler tuh...janji pandai menganyam....bleh diturunkan kat anak-anak dara Izan nanti....apa orang kata.. supaya tak luput dek zaman...

Anonymous said...

kspehksxz http://www.free-mass-traffic.net/free-mass-traffic/free-mass-traffic-review Free Mass Traffic

Zackary said...

It will not succeed in actual fact, that is what I think.
Michigan state parks | cataract surgery recovery | her first anal sex

Anonymous said...

I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your blog
and check again here regularly. I am quite certain I will learn many new stuff right here!
Best of luck for the next!

Feel free to visit my web site ... vigrx plus made in china;
game.soyungeek.com,