Saturday, September 4, 2010

Buka Posa n Birthday Mak

Tarikh : 28 Ogos 2010
Hari : Sabtu
Tempat : Umak Mak Abah Puncak Alam

Sabtu baru ni kitorang buat gathering lagi umah Mak Abah, kali ni dengan tujuan buka posa sesama dan celebrate Ulang Tahun Kelahiran Mak yang ke 57. Cam biasalah konsep Pot Luck.

Menu malam tu
1) Kerapu Masam Manis (air tangan Kak Ewa, kakak sulung)
2) Kerabu Pucuk Paku (Kak Ewa)
3) Nasi Ayam (Ida, adik)
4) Bihun Goreng Singapore (Saya)
5) Laksam (Saya)
6) Kuih muih (Atika, Adik)


Meh tengok gambar lauk pauk yang terhidang malam tu


Kerapu Masam Manis



Kerabu Pucuk Paku




Bihun Goreng Singapore




Nasi Ayam




Laksam (disebabkan Mee Laksam tu leceh nak dibuat, saya guna laksa beras jer, jadi ler)




Laksam yang siap untuk dingaap



Kuih muih




Air punch buahan


Meh tengok Birthday Girl plak...


Happy Birthday Mak!!!! Love U..
Miqhail dah tak sabar, tengok dah dicekaunyer buah atas Cheese Cake tu...ish..ish..ish


Cheese Cake yang super duper marvelouse


Kay, sekarang gambar time berbuka lak

Allahumma lakasumtu...



Tengok, sebaik habis doa dibaca, Aina (baju tidur pink) kat ujung sana tu dok tak sabar nak ngap....bagus Aina tahun ni, so far baru ponteng posa 7 ari jer...



Lepas sumer dah kenyang...burrrppp....mulalah sessi main bunga api dan ehemm..ehem...MERCUN!!...Shhhhhhh



Mercun Katak...suka yg ni sebab x bising sangat dan tak bahaya...


Mercun ni apa ntah namanyer...adik2 siap lancar mercun dari balkoni lagi...dah macam perang dunia lak....dam dam dum...bunyi mercun...heheh

Blast offff!!!
Amirul, anak sedara dok lancar mercun kat bawah...ha berlawanlah depa....

Ni kes terkejut ngan bunyi mercun la nih....Laila dipujuk olah Abahnyer




Si kecik bam bam ni (cucu Mak Abah dan cicit Atuk paling muda) langsung tak masuk pot...bising pun selamber derk jer dia...



Sambil main mercun, sambil pekena durian....Syooookkk!

Selesai majlis, masing2 tapau bawak balik buat sahur...heheheh...
g
j
j
Note : Dalam kami bersukaria malam tu, ader kisah panas, sakit hati dan geram ....kemudianlah citer... nanti buat spoil kan entri ni jer...huhu

2 comments:

Lady of Leisure said...

sedapnya lauk pauk... btw yr mom sama umur dengan my mom hehe.. happy birthday to her.. semoga sentiasa diberkati Allah.
:)

Aleyn said...

Thanks Lady...