Monday, May 31, 2010

7th Anniversary - Edisi Genting Highlands

Tarikh : 8 ~ 9 May 2010

Tempat : Genting Highlands




Ok, destinasi terakhir kami dalam menyambut ulangtahun perkahwinan yang 7, Genting Highlands

Last kami gi sana masa ulangtahun yang ke-3, time tu Aina seusia Miqhail sekarang 3 tahun, tapi biler ditanya ingat tak lagi tempat ni, dia tak ingat...huhu...ye lah kecik lagi pun....




Kitorang bermalam di Theme Park Hotel, last time kitorang bermalam di Resort World Hotel, abang kata Theme Park hotel lagi best...hehehe...actualy dah tak berapa ingat bilik Resort World ari tu....tak kisah janji basic items ada....



Kalau last time kitorang beli indoor unlimited ride, kali ni kitorang beli all theme park unlimited ride....baru puas lagi pun Aina dah besar....rugi plak kalau tak main outdoor...



Enjoy the pics...






Touch Down...






Kat loby Theme Park Hotel, ada plak kugiran yg comel2 kat situ...hehehe





Miqhail memang pantang nengok Bear...




1st day kitorang breakfast kat First World Hotel nyer Cafe...sangat luas dan makanan pun very nice....




Melambak buah tembikai dia...dah tak dan letak dalam piring dah...heheh...






Menu pagi di 1st World Hotel...nyummmmyyy

Yg nasi lemak tu Mama punyer....maklumlah hantu sambal...heheh



Lepas beli tiket...sajerk jer snap buat kenangan...hik2






Kitorang main indoor dulu...lepas dah puas baru kuar...ni lah 1st game yg anak2 main...the traditional but yet compulsory to ride...hehehe..the Merry Go Round



"Miqhail..pandang kat abah tu sayang..."






Lepas dah puas naik kuda...yg ni pun wajib gak nih....Ferries Wheel....Mama tukang snap jer ..






Aina dalam boat Venice...cutenyer anak dara mama ni






Ni naik apa plak ....ntah lah...ala ala boat gak ghopernyer ...tapi tergantung kat atas...tak kisah lah...janji harus merasa naik, Miqhail senyum sampai ke telinga...





Sempat lagi ngunyah anak beranak nih....





Pandangan dari dalam boat terbang tadi





Lepas Boat terbang...naik rusa terbang plak...





Sempat snap ni...Statue of liberty naik Harley...wakaka






Rehat jalan2 kat bawah jap...Miqhail tak abis lagi mengunyah tu...handsome Mama nengok Miqhail gaya cenggini....






Mama n kakak pun nak posing ayu ....hehhehe...ayu ker?





Lepas jenjalan kat bawah...sambung ride segala apa yg ada kat situ....Miqhail dah pancit sket...so kenalah topup...tambah tenaga...banyak lagi nak naik nih...





Yang ni kitorang naik mini train....so route dia sampai ke luar.....tak sabar nak main outdoor plak...





Mama nak interprem sket...abaikan dinding belakang yang comot itew yer...





Flying Coaster antara yang terbaru di Genting.....Mama memang berani naik....baring tuh...perrgghhhh...tapi Abahnyer tak bagi plak....huhu




Lepas penat main indoor kitorang pun gerak untuk check in kat Hotel Theme Park....masa lalu sini mula2 cam musykil apa benda lah yg dok diperkatakan tentang 'Star Walk'....ingatkan ada tapak tangan artis ke kat walk way...rupa2nyer....




Benda ni jer ha...dok gantung sepanjangan dinding tu...nice gak...






Kat hotel...masing2 penat dan lapar...kitorang dok tingkat 10 bilik no.12...Aina sibuk berlari carik no. bilik...ni dia yg jumpa...heheh





Cantik wall paper dan rak kecil kat dinding tu...kitorang terminat lak....hmmm...bleh apply kat umah ni...yg deco atas tv tu pun nice...






Ni pandangan dari tingkap bilik....cantikkan taman ni...dah pasang niat nak photoshoot sket kat sini sebelum balik esoknyer...heheh






Lunch kitorang makan dalam bilik jer...bawak bekal dari rumah...gigih ni pagi2 masak..hehe
Tak sempat nak snap sebab sumer dah lapar tahap gaban...huhu





Lepas lunch kitorang rehat jap, pastu kuar balik dalam kol 4, gi Snow World dulu lepas tu baru main outdoor plak...









Ni gambar 3 tahun lepas..time ni Aina sebaya Miqhail, 2 tahun lebih...




Ha ni gambar tahun ni....hehehe...Miqhail plak berdukung...kalaulah bleh bawak masuk camera....bestnyer dapat snap banyak gambar kat dalam tuh...tengok ada brader tu selamber jer dia kuarkan hp dia amik gambar anak2 dia...ni yg x puas hati nih...



Okayyyy...banyak lagi nak ikutkan indoor...tapi kalau nak naik sumer tak dan 1 ari...outdoor lagi...so kitorang putuskan..cukuplah setakat ni....











Tengok gambar outdoor game plak yer...






Menjejakkan diri ke outdoor...









1st kitorang naik ni...
"Ready for take off!!!"..






Blastttt Offfff....wooouwwwww!!!







Nampak tak kitorang??

Turn Abang n Miqhail lak naik roket....nampak tak diorang?
Focus sket...tu dia my two heroes flying on a jetplane...


Sejuuukkkkkk...time ni nak kat ujan...tu yg makin berkabus...siap kuar asap kat mulut...perggghhh





Next...benda alah ni plak...tapi yg ni..Mama ngan Abah jer lah..gilir2 ok...tapi ini jer lah yg paling trill kitorang naik...huhu..


Mamanyer turn plak....



Tempat ni cantik...banyak coklat macam nak tumpah jer...kat Beryl's Chocolate Wonderland..

Bercita2 nak naik boat paddle tu....kalau masa mengizinkan...



Dah lewat petang ...still banyak lagi tak ter ride....ni outdoornyer mini train.....



Ni plak Classic Car Ride....Miqhail yg dok tekan minyak...suka tol dia dapat pegang stereng tu...



Di dalam Classic Car Ride, lalu sebelah waterfall nih...siap berenti bleh main air lagi ...



Ni kitorang teruja sket nak bergambar...almaklumlah...tak dapat gi London...bergambar sebelah bas dia pun jadik ler....



Tepon Ex kat London jap...wakakak




Bergambar ngan Bateri Kuat ni plak...


Pheeuhh...penat giler but puas hati tengok anak2 gembira ....we called it a day....and went back to get a good night sleep...aaahhhh..
Keesokannyer...





Kami bersarapan di restoran Theme Park.....



Checking out....posing dulu



Hujan agak lebat pagi tu...



See.....sangat lebat...x dapat nak bergambar kat taman ni...uhuk2...







Anak2 Mama pakat buat mulut cenggitu.....hehehe...cute plak nengok







Kay lah...time to say farewell....lain kali kita gi lagi yerk...

So that's a wrap....seronok sangat dapat jenjalan ngan insan2 tersayang.....
Syukur Alhamdulillah...
Oh yer....ada sesapa nak gi genting cuti sekolah ni?..kami ada kupon to giveaway...


1. FREE 30 minutes of console or computer access time
2. FREE 3 tokens at Vision City Video Games Park
3. FREE 20 Redemption Points With purchase of RM50.00 Ezicash credits
4. Buy 1 Free 1 Bowling Game
5. RM 10 Dine In Cash Voucher at Vietnam House
6. 25% Discount on Genting Skyway Leisure Ride (Return Trip)
7. FREE 1 4R Photo Print with purchase of any Combo Deal at FUJIFILM Mementos Kiosks
Valid until 30th June 2010

Jika ada yg berminat, inform ek..

10 comments:

Lady of Leisure said...

bestnya lama tak ke genting.. berkambus nampak mesti sejuk kan.,.

Aleyn said...

Ha ah,,,time ujan kan...memang sejuk giler...tapi anak2 selamber jer,...bukan nak pakai jacket pun..

*∽ IZAN ∽* said...

wahhh.. meriah betul smabut anniversarry tahun ni..! siap ada version pergi vacation! Teringat gi family day kat genting dulu ekkk.. aku tak beli gambor kat salji tu ..konon nak scann.. sampai sudahhh tak terScan kui kui kui...!

Seronok gak g genting anak2 dah besarr... lagi meriah!

Aleyn said...

hehehe...baru lah si Aina tu merasa enjoy sket..ari tu dia gi kecik no lagi...apa pun dia tak ingat dah...

Seronok sambutan kali ni...sebab Abang bermurah hati nak sponsor sumer...wakaka...tu yg demand banyak sket tuh...heheh

fiziskandarz said...

wahhhhhhhh arituhs gier waterfall skrg nihs pegi genting pulak! syoknyer syoknyer! kak aleyn kali nihs entry kat genting blog pun terus ada snowflakes kaa? i like! :D

Aleyn said...

Wakakak...snowfalkes memang dah lama ada lah...Zaki jer tak perasan kot...tapi kena plak ngan entry kali ni ek...ekeke

E.L.I.Z.A said...

wowieee genting.......

btw happy 7th anniversary kak! ♥

Aleyn said...

Thanks Eliza

ibuayahdamia said...

dah baca..memang seronok kalau anak2 dah besar bawak gi genting..kalau kecik macam ayyunie + aleesya...indoor jer lah jawabnya...hehe

Aleyn said...

Ha ah...rasa berbaloi2 kalau anak2 dah besar dan bleh menikmati keseronokan...hehehe....