Wednesday, December 1, 2010

Bestnyer Birthday Bash Miqhail kali ni...

*
*
Tarikh : 17 November 2010 (Raya Haji - Rabu)
Tempat : Rumah Parents di Puncak Alam





Raya Haji ari tuh, kitorang buat 2 in 1 celebration, sekali dengan Birthday Bash Miqhail yang ke-3...








Birthday Party Setting...



Sambutan nyer kali ni lain sikit ....more merrier .....1st time in Hisham's family and certainly will not be the last...insyaAllah....

Apa yang lain tu yer?....hehehe...kali ni ader games for the kids...cetusan idea daripada Ibu tersayang.....lots of fun activities specialy arranged for the children, there were 6 action games all together.....siap ader hadiah untuk pemenang lagi....heheh....



Jom tengok kemeriahannyer...





Gambar Birthday Boy




















The Games



1) Body Part Drawing

Dalam game ni, gambar basic manusia dah siap dilukis, anak2 perlu melukis detail nyer sajer...dalam gambar di atas, Aina disuruh lukis bahagian mulut...Hemilia lukis bahagian telinga...(comel kecik jer telinga dia lukis)...dan Efa dan adiknyer kena lukis bahagian pusat dan baju...pandai diorang sumer ni lukis...kena jer pada tempatnyer







2) Treasure Hunt

Seperti namanyer, anak2 perlu mencari barang2 tersembunyi di sekeliling rumah Atuk Neneknyer berpandukan clue2 yang disediakan....seronok giler time ni sebab diorang dok berlari sana sini, bukak tu selongkor ni...yang bestnyer bukan budak2 jer...Mak2 sedara pun ikut teruja ...sibuk nak tolong konon......


Lepas Game yang Ke-Dua, kitorang break jap...beri laluan untuk acara potong kek dan makan2....hehe



Miqhail tak sabar nak potong kek la tuh...muncung jer..










































Miqhail, Aina dan sepupu sepapat....








The Birthday Cake














Menu of the Day :


a) Laksa
b) Soto
c) Rendang Ayam







Lepas kenyang makan kek n lunch...the games continue




3) Picture Guessing

Dalam game ni, Mak Long diorang akan melukis gambar dan anak2 akan menekanyer...kira macam game 'Win, Lose or Draw' la jugak...





4) Musical Chair

Game Wajib, ala sumer tau kan canner game dia...the last one sitting wins...


Nak tengok time Aina terkeluar...hehehe

video




5) Talent time

Game ni khas untuk Aina, Hamza dan Effa yang masing2 umur 6 tahun....depa kena tunjuk bakat masing2....almaklumlah baru lepas concert akhir tadika.....so time ni lah nak demo depan Atuk dan Nenek dan sedara mara sumer...heheh...

Talent yang dipertontonkan, Aina berpantun, Hamza Shuffle dan Effa Menari

Nak tengok Aina berpantun?
...










6) Water Treasure Hunt

Final Game, kali ni game melibatkan air..tu pasal lah kena buat last....depa kena kutip seberapa banyak gula2 di dalam kolam....Aina time ni dapat banyak gula2 dalam mangkuk.....tapi dia dok angkut air sekali...abis sumer gula2 masuk balik dalam kolam..huhu.....pemenangnyer si Effa (yang pakai kurung kuning tu) dia tak nak basah sebab tak bawak baju spare...so dia dok kutip dari luar kolam jer....bukan main laju dia dok pusing kolam.....hehehe...






Hadiah disampaikan oleh Abahku...Aka Atuk depa ...hehehe...sumer pun menang and dapat hamper......




Group Aina dan Abang Yun (aka Amirul)






Group Effa dan Ika









Group Hamza dan Hamka - "Overall Champion"






Agenda terakhir sebelum bersurai, sessi bukak hadiah....punyalah banyak toys Miqhail dapat...kebanyakkannyer remote control nyer type...jenuhlah lepas ni kena dok beli battery jer ..hehe
















Gambar sekitar majlis..






Elok plak si Izran ni dengan Pak Alangnyer

















Suka gambar ni...Aina n Miqhail nampak cam tengah photoshoot jer...hehehe...







Bersama Nenda Tersayang





















Apalah yang dok tenung kek tuh...ingat pemain tu bleh skor gol ker?..hehehe

















Goodiebags



Doa Mama :


"Semoga Miqhail membesar menjadi Anak yang Baik, sentiasa dikurniakan kejayaan dan dilindungi Dunia Akhirat, amin"


5 comments:

yatie chomeyl said...

wah meriah bukan main bday miqhail..mesti dia akan ingat bday kali ni sampai bila2 kan ;)

mama tisya said...

sungguh meriah

Aleyn said...

Yatie,
Alhamdulillah...sajer kasi lain sket kali ni....

Aleyn said...

Mama Tisha,
Thanks

Felix said...

Goodness, there is really much worthwhile information above!
clinics in dallas tx | san francisco car service | Limo Services In Miami