Wednesday, November 18, 2009

Miqhail's Birthday Party Part 1

Tarikh : 14 November 2009 (Sabtu)
Tempat : Rumah Ku Syurga Ku


Happy Birthday To You,
Happy Birthday To You,
Happy Birthday To Miqhail,
Happy Birthday To Youuuuuuuuuuuuu!!!!!


Tanggal 14 November, genaplah anak bujangku Miqhail berusia 2 tahun.

Masih segar di ingatan betapa peritnyer menahan sakit semasa melahirkannya…Lengkap sudah keluargaku dengan kehadirannya….

Sesungguhnyer hanya Allah S.W.T sahaja yang tahu betapa gembiranya perasaanku tatkala melihat dan mendengar tangisannya melihat dunia….

Dengan perasaan kesyukuran itulah maka aku menyambut tarikh kelahirannya dan setiap tarikh kelahiran insan-insan tersayang di dalam hidupku…untuk diabadikan sebagai

Memori Terindah…

Aku memang emo sket bab2 ari jadi ni..…hehehe

Ok….back to the Birthday Party that was held last Saturday….

SEMPURNA”…itu saja yg dapat ku gambarkan….sempurna di hati ini bermaksud kehadiran Mak Abah tersayang dan adik beradik yang lain….bukan hadiah yang ku harapkan…Cuma kehadiran mereka yang menceriakan ulangtahun hari istimewa bagi kami sekeluarga…

Majlis bermula selepas maghrib, sajer buat malam sebab nak sejuk2….Cuma mak ingatkan…lain kali jangan buat malam…sebab mak risau…anak2 mak nak datang jauh….bahaya tengah jalan…

Gulp!!….Baik mak…aleyn takkan buat malam lagi…heheheh

Pagi Sabtu tu…aku dah start sibuk mendeco…tampal-tampal, tiup-tiup, gantung-gantung….dibantu oleh adik-adik bujang ku….(imported dari umah parents…hahaha)….

Hasil deco...deco...deco

Sempat lagi aku ke Giant Kota Damansara …sebab ader lagi benda alah yang tak cukup untuk jamuan nanti….

Lepas dah puas hati dengan decoration, baru aku start prepare untuk jamuan ari tuh…lebih kurang kol 2…right after lunch ….(aku goreng bihun ngan kuew tiow jer…hehehe)


Menu :
Nasi Ayam
Mee Goreng
Pizza
Buahan



Alhamdulillah…everything went smooth and perfect…..

ok enough said, enjoy the pics….

3 bulan sebelum tarikh birthday Miqhail, aku ader mengepos gambar untuk Playhouse Disney Birthday Book.....teringin sangat nak nengok muka anak aku kuar dalam Channel 613 tuh... so masuk jer bulan November...aku terpacaklah depan TV ready with camera dengan harapan entry aku kuar time tuh..dan sempat snap....Tiap kol 7.55am, 10am, 3.25pm, 7.25pm dan 10.25pm Birthday Book akan disiarkan....aku sempat tunggu pun yg kol 7.25pm dan 10.25pm jer ...yg lain memang tak sempat sebab keja...

Surat pengesahan daripada Playhouse Disney
Ditakdirkan, aku terlepas juga untuk menyaksikan entry anak aku kuar....pada 11/11/2009 (Rabu)....disiarkan pada pukul 3.25pm...time tu aku dalam perjalanan balik dari kampung melawat kakak ipar ku yang kemalangan...nak buat cam ner...terkilan sungguh rasa time tuh.....maid kakak aku yang nampak entry tuh....dia bilang kat kakak aku..."Puan, tadi saya nampak gambar Miqhail keluar TV"...apa lagi kalau bukan rancangan yang aku tunggu tuh....huhhhhhhh......

Gambar ni aku edit sendiri daripada website Playhouse Disney....nak lepaskan geram...super impose pun super impose lah....tapi tu lah gambar yg aku pos kat diorang pun...

Gambar sekitar Majlis


Ibu bapaku paling awal sampai


Miqhail dengan hadiah scooter nyer


Menunggu yang lain sampai...ni anak buah ku yang paling tua (sebelah pihak aku)


Birthday Cake (homemade daripada adik ku..toke cupcake - Idaz Little Bakery)...sedap giler kek ni...siap ader lapis jem lagi...





Cup Cake ni pun keluaran adik ku juga...punnnn sedap banget......budak2 lagilah suka...



Birthday boy with cakes and gift


Mamanyer pun nak interframe gak..


Tengok tu..bukan bleh dok diam


Oh ya...goodies..wajib tuh...budak2 tak sabor nak rembat ...



The big picture










Kalah Pizza Hut ...hehehe




Sesi menjamu selera




























The Birthday Boy


Sesi Memotong Kek












Anak Dara ku Aina



Miqhail dan acunyer


Aina dan sepupunyer Hamza


Miqhail dan sepupunyer Balqis







Yang berdua kat atas tu sebaya...yang berderet kat bawah tu pun sebaya


Majlis bersurai....Miqhail say Babai!!!
Habis majlis...Miqhail main ngan hadiahnyer....suka betul dia ngan keta kecik2 tuh...leka sampai tertidur tu ha...
Kepada anak Mama Miqhail :
Mama Sayyaaanggg Miqhail sepenuh hati Mama,
Semoga Anak Mama membesar Sihat, Cerdas dan Sentiasa Dilindungi Allah S.W.T,
Amin Yarobbal Alamin




6 comments:

Nur Lizawati said...

I can't belive i've miss Miqhail's party..sori Miqhail dear Anjang was working from 6pm to 2am that day...huh..anyhow Happy belated Birthday young man..wow! ur 2 already? feels juz like yesterday ur mum carried u home from hospital..wit ur cute little red face and ur tiny body, look at u now big and strong...how time flies..

Aleyn said...

Sure does...and he's a blessed to me and the whole family...

Have a safe and good journey to China Za....do take care or yourself...Luv u sis

Reflisia said...

aleyn,
walaupun majlis nampak sederhanatapi meriah sangat..happy beday meqail...

Aleyn said...

Tq yer...

Alhamdulillah....janji heppyyyyy

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

meriah sangat2 majlis miqhail ni....suka dan terliur tgk kek birthday tu.....

Aleyn said...

Alhamdulillah...everything went smooth....

Birthday Aleesya ari tu pun the very happening gitu....edible birthday cake lagi...