Monday, March 16, 2015

JJCS - KL Tower dan Blue Coral Aquarium


Assalammualaikum

Cerita JJCS kami ni dah bersawang sebenornyer....huhu

Kayla just for the record....Ari tu kami pergi makan2 dengan Mak Abah ke KL Tower...dah lama simpan hasrat nak merasa makan kat sini...sambil makan sambil restoran berpusing....pengalaman yang memang hebat..



Sebelum naik kitorang tengok dokumentari kewujudan KL Tower ....


Dapat entrance ke Blue Coral sekali...



Makanan nyer ok la..tak lah hebat mana pun....tapi tak mengecewakan..






Sambil makan jenguk ke bawah sekali sekala...agak gayat juga...












Ayahanda ku tersayang..


Ayahanda dan ibunda tersayang...oh dan suami tercinta...hehe















The menus
















Lupa nak bergambar cenggini...hehe


Lepas makan kitorang terus jenguk ikan2 kat Blue Coral






















La ni tengah cuti skolah balik...tak tahu nak merenderk ke mana......

Monday, December 15, 2014

JJCS - KL Kids Festival dan Big Hero 6


Assalammualaikum...

Update pasal School Break jap..

Kali ni kami tak ke mana pun...I mean tak gi trip mana2..kitorang jenjalan jer kat KL Kids Festival dan tengok movie....janji budak2 happy dan outing sket2 jadik ler...

Layannn..


Tiket masuk...Dewasa 40rm...kanak2 60rm....tapi kami beli dr Groupon ..so dapat la murah sket..


Di KL Kids Festival....beli tiket kat Groupon...banyak gak aktiviti yang disediakan,..tapi anak2 memilih...huhu









Bergambar dengan Baymax...Comel tul Super Hero ni...geram aku tengok..


Jom Chichi...Jom Chacha.....hehe...suka budak2 dpat bergambar ngan Abang Harris




Ada juga pertandingan nyanyi lagu Let It Go....Aina tak nak participate...segan la plak...padahal hafal sebijik sebutir...huhu



Queue sket nyer panjang nak bergambar ngan Optimus Prime and Iron Man ni...


Masa Pororo buat apearance kitorang dah keluar...dengar suara diorang jer dari luar...huhu


Kidzania juga ada ambil bahagian dalam program ni.....Aina trying out the Stetoscope...listening to her own heartbeat...hehe


Majlis Perasmian oleh timbalan menteri Pendidikan...


Ni pula ada persembahan dari Go Go Go...depa ni baru nak masuk TV Malaysia...ala lebih kurang High 5 gak la....same energetic moves and cachy songs...


Anak2 tak sempat join menari ngan depa...huhu...parent dok tengah2...nak masuk pun susah...






Tumpang bergambar dulu sebelum depa glamour kat Malaysia ...hehe


Ada juga pameran binatang exotic gitu....


Ada program buat loom band juga...Aina tak nak join...dah boring katanyer....bleh?


Antara aktiviti yang anak2 nak join.....buat action figure guna clay


Tekun tu


Comel kan...cam senang jer nak buat...eceh..


Ada juga permainan robot...ala2 gusti gitu...cute



Di luar pula ada benda alah ni....apa lagi suka sangat budak2 main...

Kesokkannyer pula kami gi Chitta Mall ...tengok Big Hero Six...best citernyer....I rate 9/10...memang terhibur....suka tengok Bay Max...chubby...

Pastu makan kat Chawan...


My dish...Bihun Bandung

Kasi close up sket




Aina and Miqhail mesti nak ABC ...their favorite nowadays


My favorite Dish bila makan sini...Tauhu Bakar...fantastic sgt




Aina pilih Laksa.



Miqhail..breakfast, lunch dinner...mesti nak nasi lemak gak...