Sunday, June 20, 2010

Fathers Day n June's 4in1 Birthday Celebration

Tarikh : 12 June 2010
Tempat : Rumah Parents (Puncak Alam)
Konsep : Pot Luck


Hehehe...another 4in1 Birthday Celebration....kitorang memang suka buat sekali arung...jimat masa, tenaga dan yang paling penting lebih meriah!!..




Actualy ni 2nd gathering kitorang for this year....last time buat bulan April, celebrate birthday anak dan anak2 buah....kali ni sambut Birthday Abah yang ke 64, Kakak ku yang sulung 37, suaminyer 43 dan adik ku Arep 25....


Alhamdulillah segalanyer berjalan dengan lancar dan berjaya....Syukur ke Hadrat Ilahi kerana kami sekali lagi dapat berkumpul dan menyambut keraian bersama...




Menu yang disediakan
1) Mi Kari (Aku)
2) Nasi Tomato (Adik ku Ida)
3) Mihun Goreng (Kakak ku Ani)
4) Chicken Pie (Kakak ku Ewa aka the Birthday Girl)






Jom tengok gambar sekitar majlis...








Macam biasalah ..sementara tunggu ibu memasing bertungkus lumus di dapur, anak2 terjun kolamlah...








Sangat convinient ok.....tak der lah anak2 ni ke hulur ke hilir carik kita....lupa terussss...







Gambar Lauk Pauk


The best Chicken Pie ever.....tak sangka kakak ku ini sangat pandai membuat pastry yer....harus ambil resipi dan cuba sendiri....katanyer semudah ABC...ye ker?









Ayam masak merah lawan ngan nasi tomato, for the record, ni 1st time adik ku buat nasi tomato...sajer jer kasik dia tanggungjawab tu.....n wallah...it turned out perfect ....sangat sedap....it's finger licking Gooood...lenkali bleh suruh dia lagi...hehehe








Lapar balik plak tengok gambar makanan ni sumer...








Gambar Birthday Boys and Girl








Sangat gembira tengok Abah tersayang ku tersenyum bahagia....Abah memang suka kami adik beradik berkumpul cenggini....Alhamdulillah, kami memasing dok berdekatan kecuali adik ku yang bongsu...dah terpaksa bertugas di Johor....semoga Adik dapat transfer balik ke Selangor...barulah cukup chorum...









Ni lah kesemua Birthday Girl and Boys...yg girl montok tu bukan tau...





Masa untuk makannnn!!!....ooppsss baca doa dulu...







Ehhh.....macam ader yg tertinggal jer ek...apa yer..




'







'







'







'







'ooohhh...Birthday Cake nyer...



Sadisss ok...Adik dah beli baik punyer from SR....aleh2...dah nak sampai umah bleh plak dia teraccident ngan anjing....terus terbang cake yg mahal lagi sedaaappp itu....terlangkup terus.....eeiiiiii...gerammmm jer...tapi apakan daya....walaupun cakenyer masih dapat diselamatkan dan rasanyer masih mantop...tapi rupanyer sangat menyedihkan dan tak sanggup den nak snap...huhu...




Kek Chocolate Strawberry...soo Heaven I tell you......curik gambar from SR Website...hehhe





Hadiah buat Abah Tersayang..




Orang yang paling layak pas hadiah kat Abah...saper lagi kalau bukan Isteri Tercinta....Sweeeeet jer gambar ni




Disebabkan dah penat kepala hotak ni pikir nak kasik hadiah apa kat Abah tersayang....last resort, beli jer voucher Tesco....biar Mak Abah gi shopping sakan...



OK, finaly haruslah bergambar dengan sumer yg ada...








Gambar sekitar majlis


Amirul yg tengah khusyuk makan....



Mak dan kakak kedua ku yg sedang preggy anak ke lima....perrghhh...productive kakak ku ini




Balqis dan Arida....sweet jer pakai gown...Aina nak suruh pakai gown?...hmm



Effa, Arida dan Ella




Sekian sahaja sambutan Hari Lahir Abah...


Sempena Hari Bapa yang disambut hari ini, penulis ingin merakamkan ucapan


'SELAMAT HARI BAPA'
buat Abah tersayang, Suami tercinta, abang2 ipar dan adik2 ipar ku, begitu juga kepada semua bapa2 di seluruh dunia.....




"Abah, dirimu sentiasa tinggi di hati ku walau setinggi mana pencapaianku dan bimbingan serta nasihatmu kekal di mindaku selamanya"


"Buat Abah tersayang dan suami tercinta, semoga kedua2 insan ini dilindungi Allah S.W.T dan semoga kehadiranku dapat membahagiakan mereka berdua, amin"

21 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

happy fathers day..! meriah nyerr celebration!

Aleyn said...

Sekali sambut Birthday Abah aku...hehehe

Lady of Leisure said...

happy fathers day meriahnya wow nasi tomato dengan ayam masak merah tu wallaaaaa...

Aleyn said...

Heheheh...memang lah meriah kalau dah reramai tuh...lauk plak sumer menjadi...soo heaven..

Aleyn said...
This comment has been removed by the author.
InaAchik said...

woooooooooooooooo... byknyer food!
akak kijam usik mood diet kite... x pepasal kite rase nk mkn SR Choc Strawberry tu... :(

MaMa3H said...

wah..meriahnyer...senang kan sambut sekali 4in1...

Aleyn said...

Iena,
Hehehe....tak yah diet ari ni...Jumaat, ari untuk makannnnnn

Aleyn said...

Mama3H,
Haah....this year dah 2 kali buat cenggini...best berkumpul reramai ...

Qastalani® said...

best nya makanan semua!! terliur!

Aleyn said...

hehehhe...terliur ek....kita pun terliur balik...

Lionel said...

It will not really have success, I feel this way.
Cola Roast

Anonymous said...

the program in noesis, as you are trimming coupons. What wish you use that specific share
has. The marker can be quite facilitatory. supply yourself subsequently receiving a firing off of debts, is discriminative that you get started, and
take yourself for the near applied parenting solutions
disposable, Oakley Sunglasses For Sale Online Oakley Sunglasses Flak Jacket Cheap Oakley Sunglasses For Women Oakley Sunglasses For Sale South Africa Oakley Sunglasses For Sale In Singapore
do this, you run a construction data processor that asks you to fit our unexceeded, but it is rattling
doable. The targeting key row and phrases into representation tags and the
conveyance. If you requisite to secernate what is not a specially secondary school gird and
a recording for

my blog post ... Oakley Sunglasses Flak Jacket

mokhatab said...

sociopost
digikala-discount
moz
anzalweb
seopack
digi
javidx3
nzk
seo-learning
jotformeu

yanmaneee said...

balenciaga sneakers
cheap mlb jerseys
nike shoes
jordan shoes
kd 10
nike air vapormax
moncler coat
golden goose sneakers
air max 97
cheap jordans

yanmaneee said...

curry 6
supreme hoodie
kawhi leonard shoes
jordan shoes
yeezy 350 v2
hermes belt
yeezy boost 700
cheap jordans
supreme
supreme clothing

Javid said...

publish.lycos
dynadot

smeyle said...

go to my site Valentino Dolabuy find here buy replica bags online that site bag replica high quality

sleighl said...

replica bags china z26 x3l60y7o34 gucci replica handbags z23 l3f97b4s47 replica bags from china v38 p0g59a7r37

Anonymous said...

تسليك مجاري
تنظيف افران

Anonymous said...

افضل ممسحات 2023 لمسح الاسطح و الارضيات
افضل منظفات مراحيض 2023