Wednesday, September 7, 2011

Kami di Aidilfitri 2011



Assalammualaikum...

Haaa....baru berkesempatan nak update gambar raya kami tahun ni......maklumlah baru masuk keja ari ni....so lemau sket nak bukak komputer....even kat umah....

Raya tahun ni giliran kami beraya di Puncak Alam umah parents ku dulu.....sebelah petangnyer baru bertolak ke Pahang ....menghabiskan cuti panjang di sana sehingga Sabtu....Ahad dan Isnin kami dok sambung mengemas rumah.....tu pun masih banyak lagi yang tak disentuh....huhu

Kay lah.....malas nak citer panjang....jom layan gambar jer ek...



Pagi Syawal bersama bonda, adik dan puteraku


Ayah dan bonda ku bersalaman di Hari Raya.....aku tengok pun sebak


Giliran aku mintak ampun dan maaf daripada Ayahanda tercinta....air mata bleh dibendung lagi time ni sebab Abah cool jer


Biler tibe giliran salam ngan Mak automatik aku jadik human pipe hose.....kemain laju air mata ni mengalir.....Mak pun sama......biasalah dua2 memang kaki tangis....



Abang plak tiap kali orang nak salam mintak ampun mesti dia sengih....orang dok serius dia bleh gelak2 lak...hmmmm.....sampai aku pun terikut2 gelak sama.....hai...



Bersalaman ngan Abah minta keampunan....ini budak manyak nakal sekarang...hehhe



Lepas selesai sesi minta ampun.....dok bergambar ramai2 pula




Miqhail dan adik bongsuku.....Pak Cu...tahun depan insyaAllah ader Mak Cu...heheh




Aina Miqhail bersama sepupu....Aina dah start boring la tu....muka pun cuak jer



Miqhail maintain cool......bergambar ngan Nenda






Aku dan adik no 5 dan 7








Miqhail dan Pak Teh



Kami di pagi Syawal.....hai anak2...time ni masing2 dah berangin.....especialy anak dara ku itu...huhu












Settle kisah 1 Syawal......jom tengok 2 Syawal pula.....Abang kata 2 Syawal ...kitorang pakai baju raya 1st Syawal last year...bleh?....ikut kan jer



Masa ni Abang baru lepas settle kira duit raya nak pas kat anak buah.....Miqhail pun apa lagi....pujuk baik punyer....hehee



Tengok kiri kanan pipi Abahnyer dia kiss



Finaly.....mouth to mouth tuuu...hehhehe....


terus dapat duit raya pas tu.....ahaks






Ok.....ni lak gambar 3rd Syawal.....kami berjalan ke rumah saudara mara berdekatan pada hari ni.....penat woo...tapi enjoy...

Ni gambar2 sebelum keluar beraya.....snap sket2 jer....dah makeup setengah jam....tak der gambar terkilan lak nanti...heheh
 











Ahhhhh.....settle....lepas ni ader satu lagi gathering kat umah Mak Abah....ari tu kan tak cukup chorum.....kali ni harap2 semua adik beradik dapat hadir....

Dah start keja....mind pun dah tune balik..tapi badan masih terasa berat dek ketupat ..rendang...lemang bagai.....huhu


24 comments:

~izan~ said...

ramai family akak..bestnyer.family izan sikit je hehe..


akak berbaju merah tu cantik sgt~

*∽ IZAN ∽* said...

woh raya sini tahun ni yekk.. bila balik Pahang tuh..?

Aleyn said...

Izan,
Yela...adik beradik akak 8 orang...akak jer tak meneruskan tradisi....anak 2 jer..hehehe

Oh ye ker..terima kasih...hehe

Aleyn said...

Zan,
Aku balik Pahang raya pertama tu jugak

eB ezrin said...

gambor kat pkk blh tuh cantek sgt.. suker3 :)

Aleyn said...

Hehe...umah Mak Abah tu...cantik kan

sHi Ma said...

meriahnya raya bila ramai adik beradik...

amboi merahnya makngah.. hehehe...

Aleyn said...

Hehe....merah ek...seb baik kat kampung tak dak lembu..ekeke

wahida said...

mesti anak2 dapat byk collect duit raya kan?

Aleyn said...

Biasala..time raya ni..budak2 lah kaya..mak bapak kopak...ekeke

mekchu said...

ha... dah keluar dah cerita raya.. yeyyyy... combine terus sampai 3 syawal.. ehehehe..

Nadine said...

Slamat Hari Raya, Aleyn...

Cun la you dgn baju merah tu!! suka :)

syariza09 said...

masa salam gelak2 tu mesti dh ilang rasa sedih kan..klakar pula

Aleyn said...

Mek chu,
Hehe...3 in 1 terus....nak karang byk2 pun benda sama gak...nama pun raya kan

Aleyn said...

Nadine,
Hehehe....tima kasih

Aleyn said...

Syariza,
Memang pun....terus ilang sebak...kiki

MrS. F!zA said...

ada jgk pic salam2..kitorg lgsg nan ado..huhuhu

suka sgt baju raya ke3 akak tu..cantik gilerrr merah ang ang!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

besar jugak family..ramai..

lieyalatif said...

suke pic raye ke 3 tu...cantik baju ko aleyn oiii....merah ang2...glamer youuuu.......

raye laa sonokkan dpt gambar ramai2...time tu laa dpt kumpul satu family pakai baju cantik2...

Aleyn said...

Fiza,
Tu la..kadang terlupa gak nak snap time salam2...seb baik ader dedicated photographer (adek) dengan camera canggihnyer tuh...

Baju tu cik abang yg pilih...merah menyala kan...hehe

Aleyn said...

Baby,
Alhamdulillah...adek beradik 8 orang sumer...tu pun 2 family tak der...

Aleyn said...

Lieya,
Hehehe....tak sesia hubby pilih baju tu...diri sendiri pandang tak berapa berkenan...biler dah pakai tetiba jatuh hati...

Nur Lizawati said...

Love the picture...especially the last one, so sweet..hehe

Aleyn said...

Hehehe...tqtq