Saturday, April 24, 2010

2 in 1 Celebration - Birthday Bash n Anniversary

Tarikh : 17 April 2010

Tempat : Rumah Mak Abah






Minggu lepas ada 2 event penting yang disambut sekali. Birthday Aina dan 3 orang lagi sepupunyer dan buat julung kalinyer kitorang meraikan Ulang Tahun Perkahwinan Mak Abah yang ke 38 tahun....Perrghhh...Ode to them for being such a loving couple through out these years




Morning event, Mandi Pool!!


Ader 2 pool, untuk 6 budak...ok lah...x crowded...bleh lah nak nyelam2...heheh...the kids were having such a fun time bathing in the pools...



Gambar ni agak2 ader bawak impact tak biler bebudak ni besar nanti??...hehhe




Aina siap baring2 lagi...











Seronoknyer...rasa nak terjun sama....Splushhh









Ok, sedang bebudak seronok bermandi manda, kitorang pun sibuk membuat persiapan untuk Birthday Bash ...sebab memang kitorang sambut Birthday dulu, kemudian baru buat suprise kat Mak Abah on the Anniversary



Pukul 4 dah start bakar arang for the BBQ, kipas sate sorang pun x ingat nak prepare, so tudung periuk pun jadi...



Mak pun turun padang gak







Ni lah Birthday Girls and Birthday Boys, dari kiri Aina (6 tahun), Hamza (6 tahun), Balqis (3 tahun) and Amirul (11 tahun)











Time ni tengah sibuk pas hadiah kat budak2 birthday tu...maklumlah hadiah banyak sebab sponsor ramai tapi satu pun tak berlabel...pakai ingat ikut wrapper jer....tu yg dok jerit tanya 'ni hadiah untuk saper???'







Ok, puas hati dah dapat hadiah masing2





Sambil tu adalah deco sket2...kat gazebo





Kakak ku sempat posing depan Gazebo yg tak abis deco lagi tu...









Hehehe....Chef Aleyn sedang goreng mihun untuk BBQ malam tu....







The Colourful Birthday Cake







Bergambar family....lupa nak cabut topeng Aina...dah tak nampak muka Birthday Girl Mama yang cute tu...







Ni plak gambar adek dan anak2nyer







Alkisah di luar, antara makanan laut untuk BBQ, KETAM....uummppphh...







Selain ketam, ada sotong, satey, ayam, pari dan udang.....





Kitorang start BBQ kol 6 malam, tengok gambar sekitar makan2 BBQ plak ek





So Juicy...So Tender....Heavennnnnn







Adek2ku sedang mentekedarah Garlic Bread with Mushroom Soup.....makan sambil berdiri pun jalannnn





Abah dan adikku







Adekku yang masih single, perasan ayu ler tuh













Sedang kitorang asyik berBBQ, tibalah masa untuk membuat suprise Anniversary kat Mak Abah, make sure diorang dah kenyang makan and dah relax, kitorang pun panggillah diorang berdua untuk ke Gazebo (dengan alasan untuk bergambar)



Sebaik mereka berdua duduk, aku mengeluarkan Kek Tiramisu sempena sambutan Anniversary dan kakak sulungku pula secara sembunyi mengeluarkan hadiah Anniversary...heheh



Bila Mak Abah nampak aku keluarkan kek dan meletakkan di hadapan mereka, mak tanya "ni kek apa plak ni? banyaknyer kek?" Aku pun mintak Mak Abah baca apa yang tertera di atas kek. Sebaik Mak abis baca, terus Mak Abah tersentuh dan tak habis2 berterima kasih kat kitorang sumer....heheh menjadi jugak suprise kitorang



Kami menghadiahkan Mak Abah 'Bosch Grass Trimmer' sebab kesian tengok Mak Abah, penat potong rumput sambil membongkok2 gitu....dengan adanyer Grass Trimmer ni harap dapat membantu diorang bercucuk tanam



Meh tengok gambar sekitar Anniversary plak ek





Masa ni diorang baru lepas dapat tahu pasal supprise yang kitorang buat...Abah tengah baca tu...







Ni lah keknyer....sangat berkrim ok...Delicouse....







Kitorang pun bergambar, kakak ku di sebelah kanan sedang memegang Grass Trimmer yg dihadiahkan







Barulah lengkap, menantu pun masuk..heheh





Ni lah hadiahnyer





Sesudah puas bergambar di gazebo, kitorang sambung berBBQ, time ni budak2 Birthday dah sibuk mintak bukak hadiah diorang, actualy diorang dah mintak petang tu lagi, kitorang tak bagi...no trill...heheh..time ni baru kitorang benarkan...



So kita tengok gambar sekitar Gift Unwrapping plak...





Adek dan anaknyer the Birthday Girl Balqis







Aina dengan hadiahnyer







Anak2 bujang kakak sulungku







Wahhh..Aina dapat pencil case princess, balik umah terus switch tu...





Hadiah buku cerita daripada Mak Long kepada Aina, thank you Mak Long!!







Aina juga dapat Crayon set dan Stationery set







Ha yang ni daripada Mama and Abah, MD Pocket Game, suka tak?







Antara hadiah yang Aina dapat, thank you sumerrrr!!!







Ha yang ni bleh main ngan adik...





Balqis dengan hadiah2nyer





Nama pun Girl, haruslah dapat Barbie Doll kan Balqis?





Balqis dapat Beetle Bag frm Mak Anjang!!!...So Cute







Antara hadiah yang Balqis dapat, telephone tu pemberian daripada Mak Alang!! Suka tak?



Pheuhhhh....banyaknyer gambar.....oklah...meh layan gambar2 sekitar majlis yerk...tak larat nak citer dah...







Pit stop, energy charging





Apalah yang anak dara aku ni nari...














Hamza dan Ila



Balqis












Hemilea...the bum bum..(Sorry Wa, it came out spontaniously)







Balqis yang ala model kanak2....suka gambar nih




Antara hasil gardening Mak Abah












Liza dan Izran




Izran yang bullaatttt



Hamka







Ida dan Izran







To My Preciouse Girl Aina





Semoga Aina membesar ceria dan terus menjadi penyeri hidup Mama dan Abah selamanyer, Mama Abah Adik Saayaaaaang Aina!!

10 comments:

izanpyus said...

Chef paling cantik dan bergaya bila menggoreng mihun hehehe... Mesti sdap giler mi akak tue,sebab tukang masak glemer you!~

Hepi besday kat semua2nyer dan hepi anniversary utk mak ayah akak..

Hepi weekend ya!~

Aleyn said...

Thank you Izan,

Memang bestlah sekali sekala berBBQ cenggini, teringat kelazatannyer...heheh

yatie chomeyl said...

Aina kena sbaotaj, gmbr family tp pakai topeng ekekekeke

Aleyn said...

Tu la pasal...waduhhh...canno nih...

Lady of Leisure said...

meriahnya happy birthday and happy anniversary.... mihun tu nampak sedapnyaaa...

Aleyn said...

Biasa jer mihunnyer....biler BBQ dah ready, mihun pun x nampak...huhu....banyak tapau bawak balik hehehe...

IZAN said...

meriah meriahhh!!! mmg best sekali sekala bergather ramai2 especially bila anak2 jumpa sepupu sepapatt hu hu hu. Amboiii cheff... mcm nak masuk tibiii! hu hu

Aleyn said...

Ahaks....Chef Wan Glamour...Cheff Aleyn lagi Vogue...

ummumishkah said...

Huh.. entri yang panjang.. MEriahhh!! Rindu kat kampung lah...

Aleyn said...

Heehehe....Alhamdulillah...syukur sangat sebab segalanyer benjalan lancar dan gumbira...