Thursday, May 16, 2013

My last day as an employee


Assalammualaikum...

Berikut sedikit kenangan di hari terakhirku di Pru dan juga sebagai seorang pekerja yang makan gaji.













Setelah 16 tahun bekerja di bidang IT. Aku kini seorang pengusaha tadika. Terus terang aku katakan pada mulanyer memang aku tak berani nak mengubah haluan dan mengambil risiko berniaga namun dek kerana iltizam yang tinggi ...ku teruskan jua.

Bermula dari sekembalinyer aku dari percutian ulangtahun ku di Sabah tahun lepas...aku mula mengorak langkah....hadiri temuduga, menjalani kursus, mencari lokasi, mendapatkan kelulusan MPSJ dan sebagainyer. Alhamdulillah kini aku bergelar pengetua Tadika Anggerik Lestari yang menjalankan program Krista. 

Syukur ke hadrat Illahi kerana aku boleh melepaskan jawatanku untuk memberi sepenuh perhatian kepada tadika. Dan kini anak muridku berjumlah 30 orang termasuk Miqhail anak bujangku.

Semoga segala urusan perniagaanku dipermudahkan dan setiap usaha mendapat keberkatanNya....aamiin yarabbal alamin.

Akhir kata, "SELAMAT HARI GURU"


6 comments:

Aidanisme said...

asslm.. boleh tak awak bgtau mcm mane nak apply jadi cik tadika tu? minat jugak sebenarnya... putericomel1@gmail.com

Aleyn said...

You nak jadi cikgu tadika? Or u nak bukak tadika?...kalau nak jadik vikgu tadika just send in ur resume to the kindergarten principle

Anonymous said...

Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and i was
wanting to know
your circumstance; a lot of of us have
developed some nice processes
and we are seeking to exchange approaches with
other folks, be certain to shoot me an e-mail if interested.


Look at my page - six pack shortcuts afterburn exercises

Anonymous said...

I constantly trained this way within the young many years of my existence and of course it was all regarding the macho image in the gym who could
grunt the loadest haha. 30yrs on and it's only now we are getting the idea of how issues are completed effectively to obtain clear muscle and power in a brief time using a good consuming program which is the important to all education.

my webpage ... mike chang monster mass diet

Ummu Mishkah said...

Salam ziarah, lama saya tidak berblog walking. Semoga rahmah Ilahi sentiasa mengiringi hidup kita. ;)

Aleyn said...

Thanks for visiting my blog...