Wednesday, August 14, 2013

Cuti2 Raya...tahun ini di Terengganu

Assalammualaikum...
 
Alhamdulillah selamat sampai rumah setelah bercuti raya....Subang > Mentakab > KT > Mentakab > Subang...
 
Perjalanan agak lancar...jem sket2 tu adatla..orang balik kampug kan....bak kata Mak aku...kita ni kalau nak berjalan jangan merungut ...nanti tak seronok...
 
Tahun ini giliran aku beraya ngan Mak Abah dulu...sementalah Mak Abah plan nak bercuti ke Terengganu...di Resort kakak ku...maka aku sekeluarga dan adik beradik lain juga memutuskan untuk beraya di Terengganu juga.... 
 
Kakak dan Abang ipar ku ada resort di sana...dalam Golf Club Kuala Terengganu .D'Amor dan D'Rosa Guesthouse....rumahnyer saling berdepan antara satu sama lain...terakhir kali ke sana masa Aina 3 tahun...maknanya 5 tahun lepas....
 
 
Dalam bilik
 

 
 
 

 
Dalam setiap rumah ada 3 bilik...
 

Setiap rumah ada kolam mandi....D'Rosa kolam di belakang dan D'Amor kolam di depan....yg gambar ni di  D'Rosa....masa ni tengah tunggu BBQ seafood...esok nak raya dah so ayam tunggu esok jer lah...karang jemu lak
 
 
 
 
Aina dan BFF cousinnyer..Effa....muka letih jer sbb posa...
 

Ha...yg ni gambar kolam renang di D'Amor....kitorang jarang berendam kat sini...sbb Mak Abah stay kat D'Rosa...so anak2 pun ke sana lah utk berendam..heheh
 
 
 

 


 

 

Ni la orang kuat BBQ....adikku Arep dan dua anak buahku
 
 

Anak2 buahku yg kecik2....tak nak plak depa mandi kolam time nih...
 
 
Ada Sate
 
 
 
 

Hasil BBQ Seafood....udang, sotong dan ikan jer....
 

Sotong
 

Disamping BBQ seafood...ada sampingan lauk lain...Sata...
 

Kerabu pakis
 

Ikan goring tepung
 

Pulut panggang
 

Sambal tempoyak...
 
 

Malam ambang Aidilfitri...apa lagi merecun dan bunga api la...dum dum dam...
 

Dan oh ya...aktiviti berendam sampai lebam
 

 
 

 
 

 
 

 
 Kisah pagi raya akan menyusul tak lama lagi...

Till then...


 

4 comments:

Cho Zila said...

wow raya yang lain dari yang lain tapi tetap happy sebab sefamili ada bersama..
bestnyer ada tempat nak gi kalau ke sana..

Aleyn said...

Ha ah....yg best free...hehe

Hafiz Hidayatullah said...

As salam bang nk tanya ni kat mna apa nma tmpt ni ada no?

mctie omei said...

boleh dapat kan contact no x.. damor drosa guesthouse ni?