Thursday, October 31, 2013

1st ever Concert and Graduation Krista Taman Lestari Putra

 
Assalammualaikum...
 
Ok...kali ni nak blog pasal Majlis Convocation tadika ku yang pertama....Setelah jerih perih melatih, berbincang, mendownload lagu dan video, menghias dan yang sewaktu dengannyer...akhirnyer majlis telah berlangsung dengan jayanyer...Alhamdulillah syukur..
 
Jom nak share gambar sket
 
Hiasan yang ala kadar....lekat tu tanggal lekat ni tanggal..aduh..
 
 
 
 
Adik2 ku sebagai emcee dan pembaca doa
 
 
Aku memberi opening speech...seb baik ada podium...terlindung sket getaran kertas aku tu..hehe
 
 
 
 
 
Back stage
 
 
 
 
 
 
All set for the performance
 
 
Para ibu bapa yang sedia menunggu....
 
 
 Mini emcees...(BM, Eng, India and Chinese)...by 6 year olds
 
 
Aku menyampaikan graduation album dan hadiah pada anak sendiri...how ironic...hehe
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tahun ni 6 orang jer grad,..insyaAllah tahun depan bilangannyer meningkatla hendaknyer...
 
 
 
1st performance.....menari Chamak Chalo (5 tahun)
 
 
 
 
 
 
 
2nd performance..a dialogue about 1 Malaysia by 6 year olds
 
 
Nursery Rhyme medley...by 3 and 4 year olds
 
 
 
 
Sampai terjatuh atas pentas pun ada...hehe
 
 
A dance masa Smart Kids Fare ari tu...ditayang balik kepada ibu bapa...lagu "I Like to Move It'
 
 
 
 
Fashion Show by all ages....Modern Dress
 
 
Indian Dress
 
Chinese Costume
 
Malay costume
 
Finaly semua naik pentas untuk lagu Krista, Negara Ku dan Gangnam Kampung Style
 
 
Ni masa menari lagu Gangnam...perasan tangan tu?..hehe
 
 
Selesai semua budak2 dapat belon bentuk hati...disponsor oleh kakak...
 
 
Gelagat parents amik gambar anak masing2..
 
 
Majlis selesai jam 11am...ni lah barisan yang membantu...oh ya termasuk adik the photographer
 
 
 
 
 
Meraikan dengan staffs dan pembantu yang dah penat dan lapar..hehe
 
 
Muka dah lega...sebab semua dah settle...
 
 
 
 
 
 
Aku dan adik2 yg datang membantu...
 
 

Celebrate kat Pizza Hut AEON Equine Park
 

 

Alhamdulillah..pasni baru bleh piker benda lain...contohnyer...planning untuk birthday Miqhail, marketing (gantung banner and all)..kursus di Krista HQ dan di Penang under JPS dan akhir sekali Krista LEP Family Day....insyaAllah..semoga segalanyer berjalan seperti dirancang dan dipermudahkan Allah Taala..amin
 

 

 

 

2 comments:

Cho Zila said...

tahniah.. mesti seronokkan tengok anak2 kecil ini kan telah berjaya.. baru lagi rasanya dah setahunpunkan..

Aleyn said...

Tu la..x sedar ..dah nak masuk tahun baru...