Sunday, April 18, 2010

Kenduri Cukur Jambul

1 lagi citer yg tertangguh, disebabkan cuma berkesempatan mengupdate blog seminggu sekali, tu yg banyak citer stuck in queue …..huhu



Anyway, ni kisah kenduri cukur jambul yg telah diadakan tidak lama dulu…(hehehe, tarikh dah lupa sebenornyer)…sempena kelahiran cucu Mak Abah yang ke-12 …anak adik yang ke-6



Layan jer lah gambar kay….







Persiapan bekalan buat Makcik2 Marhaban (releven lagi ker aku menggelar mereka Makcik?)






Ni lah dia, adik dan anaknyer - Izran Hakimi




Ahli2 Marhaban yang ku gelar Makcik2 tadi tuh....aku dah tahap diorang ker?






Tak kannnn???




Dari kiri, kakak ipar adik aku, Ibu ku tersayang dan nenek ku yang dikasihi




Dari kiri, kakak kedua ku dan kakak sulung ku (pun yang tersayang jugerk)






Aku dan anak bujangku ....Dapnyer pulut kari telur tuh.....hasil air tangan kakak sulungku







Bab ni haruslah kan...tawaf bawak anak untuk dikerat jambulnyer








Yang budak cute tengah2 tuh anak dara ku...try nak masuk dapur tp x lepas...hehehe









Sebab upacara kerat mengerat jambul masih berlangsung




Baby Izran...dah banyak kena kerat jambul pun still nampak lebat giler rambutnyer...jellless Mak Alang ko yang rambut tak berapa nak lebat dah ni...huhu






Anak bujang ku dan Anjangnyer yang perasan cute....






Peace ala Miqhail....tu kira triple peace tu...Aman Dunia...





Miqhail dan sepupu sebayanyer...ader nampak perbezaan dari segi saiz?...montok anak dara kakak sulung ku ini....sedap dibuat peluk2...hehhe





Miqhail dan Anjang dan Acu nyer





Siapa kah gerangan budak yang langsung x bersegi nih....sangat bullat persis telur ...hehehhe...ekceli ni anak jiran Mak....disebabkan kebulatannyer yang tahap gaban tu lah maka aku jadik ala2 paparazi plak...curik2 amik gambar anak orang...tu snap dr jauh tuh..hahaha




Time ni sumer tetamu dah ke luar mengisi perut yang mesti dah berkeroncong...almaklumlah penat berzanji dan bermarhaban....tapi lagu2 yg diorang nyanyikan tersangat merdu dan menyentuh perasaan seorang ibu....


Sekian ...

6 comments:

fiziskandarz said...

baju kak aleyn adalah cantik, we like! :D and we updated our blog once a week too! hoho.

Aleyn said...

Ohhh...Tq..Tq...

Kannnn....setengah orang seminggu sampai 3 4 kali...adalah begitu blogger tegar...

ummumishkah said...

Meriah majlisnya!

shi3la said...

baru majlis cukur jambul dah meriah kemain lagik..itu belum kenduri kahwennn lagik tuhh...hahhhh kannnn...

Aleyn said...

Ummumishkah

Terima Kaseh

Aleyn said...

Shiela

Hehe....kenduri kawen harus la lagi gempark...