Saturday, June 5, 2010

Patah Tumbuh Hilang Berganti

Apa yang patah dan apa yang hilang? hmmm...'that is the question'...



Akceli nak citer pasal kenduri kawin kakak ipar ku (kakak pada hubby) yang telah menamatkan zaman jandanyer selama 4 tahun, Alhamdulillah...



Kak Nora telah kehilangan suami tercinta setelah 16 tahun bersama, dan telah dikurniakan 4 orang anak perempuan yang cute dan manis2 belaka....Arwah Abang Mat pergi setelah hampir 3 bulan menanggung sakit belakang. Arwah sangat lembut orangnyer dan tersangatlah penyayang kepada isteri dan anak2nyer....



Namun itu kisah dulu, kini kak Nora telah menemui sinar baru dalam hidupnyer, dia kini kembali bergelar isteri, dan anak2ku mendapat Pak Cu yang baru...Abang Syah namanyer (seorang teruna)...gaya dan perwatakkannyer juga lembut dan peramah, aku yakin dia mampu melindungi Kak Nora dan menjadi bapa baru yang baik buat anak2 buah ku Zeti, Ain, Qamarina dan Farina...InsyaAllah



Majlis merisik telah diadakan pada 3 April 2010 dan akad nikah pula telah selamat dilaksanakan pada 29 Jun 2010 dengan sekali lafaz.



Jom tengok gambar sekitar majlis merisik dulu yer























Ni lah Kak Nora, 38 tahun (not bad for a mother of 4 right)






Bergambar dengan ibu tersayang








Kak Nora dan anak2nyer








Aku bergambar kenangan ngan Kak Nora








Aku diapit kakak2 iparku, ada 3 lagi tak der dalam gambar...kat daput kot....heheh




Gambar sekitar majlis






Miqhail rebut ulat besar...heheh










Pihak lelaki baru sampai, maka mulalah sesi perbincangan





Selesai dan mendapat kata sepakat maka cincin merisik disarungkan ke jari manis kak Nora oleh bakal ibu mertua






Kak Nora mencium tangan ibunyer meminta restu




Apalah yang kakak2 iparku gossipkan tuh... hehehe









Wang Hantaran pula bertukar tangan




Selamat sampai ke tangan bakal pengantin





Ni lah Pak Cu yang baru...heheh...bujang teruna tu..






Selesai dah majlis merisik....Anak teruna ku ni...dok ngunyah jer..tapi badan tak naik2...






Sessi bergambar pula...1 complete family...


Hantaran ni sumer Kak Nora yang gubah sendiri...sangat cantik...












Kay...ni plak gambar majlis kawin ...





Ibu bapa dan adik2 juga turut hadir bagi memeriahkan majlis, aku sewakan 2 bilik hotel di Bukit Bendera Resort (guess it's the best hotel in Mentakab)..very nice and quite cheap










Sajer amik gambar landscape dalam hotel tu...



Back at Rumah Pengantin...



So nice the set....



Pinkish and soft looking don't you think..I like





Tengok gambar hantaran dia....all these were prepared by Kak Nora herself....the very talented lady...both side hantaran dia yang prepare....tersangat jimat kan?...


Ni hantaran daripada pihak lelaki...tema pink







Ni pula daripada pihak perempuan...tema biru



Sangat mantop.....




Time ni aku ngan team ipar duai sedang sibuk di dapur prepare lauk makan beradab....anak2 pun leka biler dapat ice cream sorang satu...



Miqhail yg glamour...thorn among the roses...hehehe




Harus bergambar dulu ngan pengantin sebelum pengantin kena serbu dek paparazi ...ekeke




Ibu dan adik ku


Sessi batal air sembahyang



Selamat menjadi suami isteri



Can you spot Miqhail??




Keluar untuk makan beradab



Ni lah menu dan hiasan lauk beradab pengantin, yang sayur campur dalam nanas dan kuah masam manis ikan talapia tu aku yg prepare....heehhe





Orang tengah sibuk bergambar....dia sibuk explore things kat dapur....Tengok apa yang Miqhail dah jumpa....selamber jer dia pegang benda alah tuh....seb baik tak kena sengat...



Selesai sudah majlis dengan jayanyer, semoga Kak Nora, Abang Shah dan anak2 beroleh kebahagian selamanyer, amin


4 comments:

LiNda said...

Tahniah utk kedua Pengatin .

Moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat .

Besh baca n3 awak .. terasa kesyahduan .. huhuu

Aleyn said...

Mudah-mudahan... atleast sekarang dah ada lelaki kat umah tu ...bleh jadi pelindung utk Mak Mertua, Kak Nora dan anak2

*∽ IZAN ∽* said...

Re congrates to your SIL. Mudah-mudahan bahagia hingga ke akhir hayat... semoga menjadi suami & ayah yang baik...

Aleyn said...

InsyaAllah...