Saturday, July 24, 2010

Hari Sukan Aina

Minggu lepas Hari Sukan Tadika Aina dan Miqhail


Ni lah 1st time Aina attend Sports Day...n 1st time for Mama n Abah too (as parentslah)...heheh



Blast to the Past jap, dulu masa kecik2...time Hari Sukan Sekolah lah yang paling x suka....sebab Mama dulu badan besar...debab sangat...so biler time cikgu buat saringan, mmg asyik dpt no. last jerk....so mmg x layak lah nak masuk apa2 game...sedih kan...the very demotivated gitu...tgk member lain sumer laju jerk ...lari lah..lompatlah....n dpt hadiah best2...memang time tu Mama suka sangat makan...actualy sampai sekarang pun...cuma time tu x dpt nak kawal pemakanan ...sumer benda sedaaap jerk...

Tu sumer tinggal kenangan...sekarang Mama dah tak overweight lagi...tol tak?...sebab tu kalau bleh, tak nak anak2 jadik overweight...nnt tak happy time Sports Day....


Kay lah...jom tengok aktiviti sekitar Hari Sukan Aina




Oop...before that, ni sumbangan Mama utk Hari Sukan Aina....sajer buat tambah2 hadiah...

Back to the Event...


Acara diadakan di Padang Sekolah Rendah Kebangsaan Sek.6 Kota Damansara yang juga merupakan sekolah di mana Cikgu Besar Tadika Naluri Bestari mengajar.





Aina mendaftarkan diri






Posing dulu sebelum start berpeluh ...hehhe...Go Girl!



Abah n Miqhail dah siap amik tempat dah...






Mama pun dapat best spot gak ...


Antara penyokong2 setia.....



Cikgu2 sedang menyusun perbarisan...





Sorrylah tulisan kecik...sila besarkan biji mata anda...karang letak gambar bebanyak penat lak nak scroll...ekekek...Budak 6 Tahun masuk umah Kuning...termasuklah Aina..time anak2 ni marching masuk padangkan, lagu marching yang dipasang saaangat best...cute sangat...rasa macam nak marching samer jerk...heheh





Lepas siap Marching, acara perasmian oleh pengetua Tadika...suka sangat si Miqhail tengok diorang dok letupkan benda alah tu...apa mat saleh panggil...confetti?









Pembacaan doa semoga majlis Hari Sukan berlangsung dengan jayanyer, amin...









Lepas dah rasmi, acara diteruskan dulu ngan student performance...Aina n all 6 year old students menari lagu Jayho....Aina dah siap demo kat umah dah sebelum tuh....tapi without sound...so biler dia menari live with song kat padang ni...happening sangat...and she realy looked like she was enjoying the dance tremendously beside her BFF Aisyah....Persembahan budak 5 tahun pun cute sesangat jugak...bayangkan cinonet2 tu sumer dok gelek badan dengan lagu 'I want Nobody but U"...lengkap ngan pom pom lagi.....




Ok, sukaneka pun dimulakan,














Aina sedang beraksi dengan bersemangatnyer..."Cepat Aina!!!"...nak terkeluar tekak Mama jerit tau...





Aina participate dalam kedua2 game ni, game yg pertama tu kelakar sangat tau....bukannyer bebudak yang carikkan perkataan tu....kaum ibu dah standby kat ujung line....biler budak sampai ...terus dah tersedia perkataan....hehehe....maklumlah masing2 nak group anak mereka menang kan...game ni x sempat nak snap gambar Aina sebab sibuk dok carikkan perkataan...ahakss...game ni group Aina Naib Juara.....tapi game yg kedua ni sempatlah nak snap sbb x dpt nak tolong perahkan span tuh...game ni group Aina Juara....yeaaahhh




Yang ni InsyaAllah Aina join next year...ni utk budak2 transit jer...








Antara hadiah2 yang disediakan...





Miqhail sangat aktif ari tu...tak dok diam...kejap ke padang, kejap ke tangga.....ha sekali dah kena tangkap ngan Abah...tak leh lepas...hehehe






Kalau tak peluk dia cenggini...memang lepas nyer...dia dah start boring lah tuh..x dapat main ngan kakak dia...





Tengok...dah lepas lagi....




Dan lagi....


Dan lagi...




Acara terakhir, utk mak bapak plak...berlari dengan sebelah kaki diikat...couple yg baju merah tu juara...tengoklah laki dia dok angkat bini dia...mana x menang?...ekekek...satu lagi game x sempat nak snap...'Hand Over Straw using mouth"....kitorang x join pun...segan wei.....





Upacara Penyampaian Hadiah.....no bertuah kitorang memang x bertuah...langsung x sangkut...huhu...




Pengetua tgh dok gaul no...






Lepas abis Lucky Draw...time anak2 plak dapat hadiah...












Bersurai....perut dah berkeroncong ....kitorang happy sangat...especially Aina ...maklumlah dapat bawak balik hadiah...sampai umah terus suruh gantung kat bilik dia...


Atta Girl Aina!!....semoga Aina success dalam apa jua yang Aina lakukan...Amin...Mama, Abah n Adik sentiasa mengiringi dan menyokong mu dari belakang...We LOVE U!!




6 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

woho!! memang meriah & happening sports day Ayna..!!!

mama zharfan said...

wah...fun tu ;)
salam ziarah dari nottingham UK

Lady of Leisure said...

rajinnya mama aina buah hadiah..
:)

Aleyn said...

Zan,
Tu lah ...dah ala2 Sports Day untuk Primaru school gamaknyer..we had fun..

Aleyn said...

Mama Zharfan,
Memang pun...we had a blast...especialy Aina...

Aleyn said...

Lady,
Ala bagi sumbangan x seberapa pun...buat memeriahkan meja hadiah jer...heheh..Aina dah ingat kita buatkan untuk dia...ekekek