Monday, January 30, 2012

Ustaz Azhar Idrus di Masjid Hasanah Seksyen 9, Bangi.

“Bertudunglah walaupun keadaan terpaksa…. Solatlah walaupun keadaan terpaksa….. puasalah walau keadaan terpaksa…. Kerana kewajiban itu memang kadang kala sifatnya terpaksa… dari keterpaksaan itu perlahan-lahan kita akan menemukan hikmah dan pada akhirnya hati pun menjadi ikhlas untuk beribadah kepadaNYA. Jika harus menunggu keikhlasan hati lebih dulu untuk beribadah sampai bila nak menunggu?? Hidayah bukan untuk ditunggu, melainkan dicari… insya-Allah… Ia ibarat makanan, jika tidak disuap, manakan ia masuk ke mulut….” Petikan from [KAMI PEMINAT USTAZ AZHAR IDRUS – FB @ 10/1/12)…




So fikirkanlah….
 
 

"Biar lah nak rock ke nak rap ke nak Basikal fixie ke, yang penting solat kena jaga! Itu yang utama."

seronok sungguh tengok muslimin muslimat di Bangi macam ni. Penuh je mesjid.. kalah semayang raya. :)
Kalaupun tak jadi org beriman, jadilah org berilmu.. Kalaupun tak jadi org berilmu, sekurang2 nya jadilah org yg mendengar





Derma Ikhlas orang ramai di kutip…….

4 comments:

yatie chomeyl said...

nasib baik blk msi ahari tu smpt join dgr ceramah UAI 2x...hr ahad lepas pulak dpt tgk live streaming ceramah UAI kat shah alam tu. Alhamdulillah

::NureeN:: said...

teringin nk join asyik tgk dlm tenet jekk... bestkan ustaz azharnya ceramah

Lin said...

Yatie,
I tak berpeluang lagi nak dengar ceramahnyer live....selalu tgk kat you tube jer...

Lin said...

Nureen,
Ha ah...kelakar sambil ceramah....memang tak boring