Wednesday, March 28, 2012

Bantal Busuk



Assalammualaikum,

Hehehe...kali ni kisah anak teruna ku punya bantal busuk,.....

Miqhail ni kalau nak tidur, tak sah kalau tak der bantal busuk dia tu....bukan satu tapi 2...hahaha...seb baik kat nursery bleh plak dia tidur tanpa bantal busuk...segan ngan kengkawan kot....ekekeke

Nak dijadikan citer.....setelah sekian lama jadik partner tidur...dipeluk dan dipintal bucu...maka pada suatu hari, koyaklah sarung bantal tu...canner la tak koyak...dibasuh tiap minggu sebab tak nak simpan kuman ...haruslah lusuh kain tu kan...




Ha...ginilah koyakkan yang terjadi...tu pun sebab Miqhail terlasak lebih kat bantal tu.....dia sendiri yg ngaku koyak kat tangan dia....hehehe

Aku pun ingat ader can la kot2 dia terus tak teringin nak berbantal busuk lagi...puas cakap dah x leh repair.....siap offer nak beli bantal lain lagi...

Dia tak moh....siap nangis2 suruh aku repair....hai...maka aku pun terpaksalah repair dengan gaya apa sekali pun....

hasilnyer....
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
''
'
'
'





Hahahahaha.....bleh lah kan...janji kekabu x kuar.....






Tapi Miqhail tak puas hati...huhu...katanyer bantal dah jadik pendek.....dah tak sama saiz ngan satu lagi...plak dah...


Betul la pun....tapi yg baru repair ni lebih padat ....hehehhe...pujukkan ku pada Miqhail




Miqhail start merengek balik.....pastu buat inspection.....tu tengah cek bucu...agak2 feel sama tak cam dulu....sabor jer lah heheheh...alhamdulillah...bucu pass!!!


Selang 2 3 hari, Miqhail dah ok dah...dah bleh terima kenyataan.....maka malam2 nyer kembali bertemankan kedua-dua bantal busuknyer.....




Ni baru snap tadi.....tidur depan TV kat atas....




Aku dulu, mak aku kata tak der bantal busuk....hmmm...confim ikut perangai Abahnyer masa kecik kot.....ahaks....

Korang or anak2 korang ader bantal busuk? or benda2 lain yg confirm kena bawak tidur...kalau tak der tak leh tidur...ada?

Or canner gaya nak buat Miqhail lupa ngan bantal busuk dia ni....will he forget it as he grows up?

I wonder...


6 comments:

yatie chomeyl said...

i ada kawan, smp masuk u pun bawak bantal busuk lagi..siyes mmg busuk bantal tu huhuhuu tak tahan i hahaha

mummY daniSha said...

daniha x de bantal busuk tp bile nak tido dia bawak anak2 patung dia...pastu bile dah tido mama pun nyorokkan hehehe takut plak malam2 kalau bangun tgk anak patung tu hheeee

Aleyn said...

Alamak, ader yg samapai besar ker?...janganlah Miqhail jadik gitu...

Aleyn said...

HEhe....malam2 tgk anak patung memang seram

fiziskandarz said...

hahaha mmg cummel.. siap buat inspection lepas damage repair tuhs.. bakal engineer iA :D

Aleyn said...

Hehehe...yg penting bab bucu kena feel sama cam original...ekeke