Tuesday, March 20, 2012

Setelah 8 hari di ICU


Assalammualaikum,,,,



Huhuhuh.....pada usianyer 6 tahun...langsung tak pernah sakit......dan minggu lepas dia terus tak bergerak......lantas dihantar ke ICU....

Sebelum itu dia dah tunjuk simptom2 .....
'''
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
''
'
'
''
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
''
'



La....korang ingat saper...Alhamdulillah...bukan sesaper....tapi keta Atos ku...huhu


2 minggu lepas drive shalf problem...biler gerak bunyik macam mesin gun.....tututututuutt!!!....terbang RM400 untuk repair....

Selang seminggu plak....time gerak cam tak cukup nafas.....tukar gear pun macam tak lut...seb baik time tu kitorang dah sampai nursery anak2.....kalau terjadik OTW dari Cyber...hai lagi parah dibuatnyer...

Setelah tersadai kat workshop area umah aku ni selama 2 hari....(sebab weekend tu kitorang gi PD).... barulah panggil tow truck tarik Atos ke workshop kat Puchong...




Setia mengiringi Atos ku ker Workshop ...time ni pagi Isnin...seb baik time cuti sekolah...so even pagi2 pun jalan agak lengang






So lepas hantar workshop....confirm owner workshop tu kata problem on Gear Box....waduh...siap kena overhoul lagi....



Ni lah workshopnyer...ownernyer Melayu....member pada member hubby



Pekerja sedang inspect Atos ku....



Kitorang siap amik cuti....maklumlah baru balik dari PD....so mood keja memang ke laut...nak2 plak keta buat hal....huhu





Maka tinggallah Atos ku di Puchong selama 8 hari .....

And baru tadi balik keja gi collect.....Aku kuar ofis seawal 4.30....
Tu dia....Atos ku ....banyak berjasa keta ni....lasak pun lasak...ye lah tiap ari travel hampir 100KM .....Walau pun Abang memang jaga baik punyer....service tak pernah miss....kalau problem kecik2 cepat2 gi check..apa jer yang disarankan dek workshop memang Abang On jer.....tapi benda nak jadik....jadik jugak...


So kali ni....kachingggggg!!!!!...lagi RM 2,200 melayang!!!!!

Macam tau2 jer aku nak dapat bonus ujung bulan ni......huwaaaa!!!! kena cancel sket item shopping...huhu

 
Tak per lah...janji keta ku kembali pulih dan selamat digunakan....jangan sakit2 lagi yer wahai Atos...




8 comments:

mummY daniSha said...

adussss....tajuk x tahan hehee

-Sara- said...

alahaii..semput jap baca tajuknya..bikin gempak jelah akak ni! hehe

Aleyn said...

Mummy Danisha,
Hehehe...sajerk jer...kira betula keta masuk ICU..huhu

Aleyn said...

Sara,
HEheh...jangan mara a

fiziskandarz said...

oh no! sorry to hear about ur car kak aleyn :) looking at the brightside, u're not in an accident and it happend near to home :)

Cho Zila said...

ingat kan apa tadi tau.. jangan buat suspen tau...
okler dah 6 tahun... gituler kan...

Aleyn said...

Zaki,
Yup.....Alhamdulillah...dah sampai umah baru dia broke down

Aleyn said...

Cho Zila,
Tu lah..dah 6 tahun berjasa...arap panjang lg lah hayat dia ngan kitorang