Tuesday, November 8, 2011

Buku tingkatan 2 galakkan perbuatan zina?

KEPADA ibu bapa yang ada anak berumur 14 tahun atau sedang belajar di tingkatan 2 tahun ini, sila lihat buku latihan Bahasa Inggeris anak anda. Jika anda tak pasti buku yang mana, di bawah ini ditunjukkan rupa kulit buku yang dimaksudkan.









Malah artikel ini menggambarkan atau memberikan persepsi kepada anak anda bahawa proses pengguguran kandungan dapat dilakukan dengan mudah tanpa sebarang masaalah.


"The abortion went like clockwork and without any difficulties and Mary came out of the clinic as healthy as before"

Kesimpulannya, tanpa anda sedari, buku ini mengajar anak anda yang berumur 14 tahun bahawa jika mereka sudah melakukan hubungan seks luar nikah dan termengandung, maka jangan risau penyelesaiannya ialah gugurkan bayi itu.

Anak anda juga tak perlu risau kerana proses pengguguran bayi boleh dilakukan di klinik-klinik berhampiran dengan mudah dan tanpa sebarang masaalah.

"Macam dah tak ada topik lain nak dijadikan bahan mengajar English..."
Di bawah ini pula salah satu kandungan buku tersebut. Buku ini menyiarkan sebuah artikel yang secara tidak langsung memberikan persepsi bahawa pengguguran bayi adalah jalan penyelesaian kepada zina.

"Her dad took her to the clinic the next day to have her abortion done"



14 comments:

yatie chomeyl said...

dang! rosak anak bangsa macam ni...masya Allah

Lin said...

Tu lah....cam na la bleh lepas untuk terbitan ni...hampeh

sHi Ma said...

terbitan buku tuk jahanam kan umat islam... betul tu, mcm mn boelh lepas je terbitan buku nie...

desperate mama said...

gila!!!!!!!!!!!!!!!!!

saja nak merosakkan remaja.... macam its ok for u to have sex bebas... n its ok to do abortion... "

"The abortion went like clockwork and without any difficulties and Mary came out of the clinic as healthy as before" ".... paling tak bermoral...

eB ezrin said...

kena tulis srt kat kementerian nih... x bgs la g2..

Lin said...

Shima,
Confirm depa ni tak belek betul sblm terbit ni..buat keja sambil lewa jer..makan gaji buta

Lin said...

Desperate Mama,
Depa ni macam ader agenda sendiri jer...nak merosakkan akhlak remaja....

Lin said...

eB,
Hmmm...betul la kena report kan

*∽ IZAN ∽* said...

Astaghfirullahalazim.....

buku versi kapir ni lah jadinyaa....

Lin said...

Gamaknyer la....mintak dijauhkan lah daripada anak2 kita yang kian membesar ni..huhu

KEDAI KEK AZBI said...

tq Alyen bagi info ni... anak akak ting 2 tahun depan.... eee... dah teruk sangat sekarang ni. Kesian budak2....

Lin said...

Azbi,
Memangla kan...makin payah nak pantau..sampai buku rujukan sekolah pun kena check

lieyalatif said...

ISH2...kalo ko tak up isu ni siyes aku tak tau .....pihak yg bekenaan kene pantau ni isi k andungan buku sebelum dicetak....camne laa leh lepas kan bende2 camni....

Lin said...

Kena carik buku ni dulu.....tak tau bleh jumpa ke dak...