Tuesday, November 29, 2011

Concert Pertama Miqhail



Assalammualaikum,


Haaa....baru berkesempatan nak load entry pasal concert akhir tahun Tadika Miqhail...Tadika Naluri Bestari...

Concert diadakan tengah hari..kol 2 start..memang time tidur Miqhail...tengoklah..on the way..sempat lagi dia lena....nak kejut pun tak sampai hati...hmm




Seperti tahun2 sudah, concert diadakan di Sekolah Rendah Kebangsaan Seksyen 6 Kota Damansara....tahun ni first time Miqhail naik stage,...sebelum ni dok tepukkan kakaknyer jer...kali ni kakaknyer pula jadik penonton...hehehe

Ni time beratur nak naik stage.....


Anyway...Miqhail masuk 1 performance jer....awal2 lagi dah naik stage...dance untuk lagu 'If you happy and you know it ....'...heheh...tak tau tajuk sebenor lagu tu....bantai jer lah...



Tak ramai pun dalam performance ni....tengok tu member dia Ryan...tak nak perform...last2..memang tak perform pun..turun balik......tinggal 5 orang jerk...hehe
Video nanti aku load kat FB...


Lepas perform, terus dapat hadiah...hehe..


Close up sket hadiah yang dia dapat...Ben10 pouch....siap bawak tidur tu..



Aku tak banyak snap performance lain sebab nak balik kampung lepas tu.....ni yang aku sempat snap...
Boria...catchy song..


Ni pula kanak2 5 tahun dendangkan lagu 1 Malaysia


Sepanjang majlis, aku perasan Miqhail tak bercakap2....mulut pun juwehh jer....aku tanya dia pun dia tak nak jawab.....belek punyer belek rupanyer sebab kat bibir dia ader lipstick.....siap kena kat 2 batang gigi lagi...cehhh...patutla dia rasa lain macam....heheh...lepas lap dan bersihkan mulutyer baru la dia nak berborak...sabor jer lah....nama pun boboy kan...apa kelas pakai lipstick...



Baru nampak keceriaan sebab dia dah tak juweh lagi..senyum pun dah lebar balik..hehe



Miqhail with friends 'Opi'....nama sebenornyer Lutfi bak kata Aina..hehe



Ni pula sekali dengan BFF Ryan...


Tu jer....jadikla ...at least dia tak nangis dan dapat perform seperti yang diajar....alhamdulillah...

Next year, aku akan mula concentrate untuk Miqhail plus Aina juga...malam2 ku akan sibuk sekali ganda ....

Semoga Miqhail dapat menerima proses pembelajaran dengan cemerlang, amin


10 comments:

~izan~ said...

oo sbb ada lipstick kt mulut yer dia xnak cakap.mesti dia rasa geli2 kt bibir.boboy kan,kena macho kan hehe..

best tgk anak2 wat persembahan kan kak,pastu tgk ragam2 yg ada hehe

eB ezrin said...

asmin amin rabil a lamin :)

*∽ IZAN ∽* said...

wah dah makin bujang Mikailll... tak nervous ekk perform atas stage.. caya laaaa

Lin said...

Izan,
Heheh...juweehh memanjang....

Lin said...

eB,
Thanks

Lin said...

Zan,
Dia ok jer..sebab tengok BFF dia dah nangis kot....terus jadik berani..ekeke

Nadiah Sidek said...

la..siapa yang pakaikan lipstik? cikgu ke?

Lin said...

Ye lah....sian anak bujang ku itu...hehe

Dalila Hamid said...

teringt wktu kecik2 dulu...

Aleyn said...

Heheh.....saya tak pernah naik pentas time kecik2