Tuesday, April 3, 2012

Julung kali hadiri mesyuarat penduduk SB Zon 3



Assalammualaikum,


Haaa...nak update sket tentang pengalaman menghadiri mensyuarat penduduk ni....hehehe...selama hampir 5 tahun bermastautin di SB...baru kali ni ter-rajin nak participate dalam annual meeting ni...

Zon 3 ni terdiri daripada lebih kurang 100 perumahan jer pun....selama ni Abang jer yg hadir...kali ni Abang kena buat keja ofis kat umah...so wakilnyer aku ler...tu pun tak paksa...aku jer yg mengvolunterekan diri...dari dok melangut kat umah..baik aku beramah mesra ngan jiran tetangga..tak gitu?






Ramai gak yg hadir...alhamdulillah....aku ingat sumer jenis pemalas cam aku...ekekeke..





Buat betul2 kat sebelah playground...bebudak tak yah disuruh...selamber jer tgh terik pagi dok main.....hmmm...



And ader habuan Ice Cream Percuma...ala yg jenis kon tu jer....jadik ler...buat penyejuk tekak...beratur panjang tu sebaik lori ICe Cream sampai...ekekeke





Huhuh...punyerlah berharap dapat lucky draw....tapi HAMPA...huwaaaa...



Apa pun...breakfast pagi tu ditaja....nasik lemak......banyak berlebih...pengerusi suruh amik bawak balik buat lunch plak...hehehe...apa lagi..aku rembatlah 3 bungkus... settle...lunch x yah masak dah...



Antara agenda utama...pengenalan kepada uniform baru pak guard....kaler cream lak kali ni....





Abis meeting ader contest susun paku.....aku ingat aku sorang jer tau caranyer...rupa2nyer sumer org pun tahu....laju lagi depa buat...maka aku pun undur diri jer lah....confirm tak dpt best time punyer...hadiah best tu...a set of travelling bag ...uhuhu



Untuk bebudak ader game ni...kira cam wheel of fortune la...heheheh



Miqhail's turn....yeahh dapat!!!!





Aina's turn....Yeahh..pun dapat juga!!!



Hehehe...hadiah pun gitu2 jer....jadiklah....janji bebudak happy sebab dpt hadiah...


8 comments:

Cho Zila said...

akak tak nah gi pun meeting persatuan penduduk.. terukkan... tu ingat tahun ni nak join2kan diri.. takder pulak xtvt...

yatie chomeyl said...

nasi lemak itu nampak sungguh meliurkan hehe

Aleyn said...

Cho Zila,
Tu la ...kalau nak ikutkan hati...malas bebenor..hehehe

Aleyn said...

Yatie,
HEheh..memang sedap pun...

-Sara- said...

yg penting perot terisi..ehehe :P

Aleyn said...

Ngeh..ngeh..ngeh..betu2....tu yang paling penting sekali...

mamalieyna said...

jln2 sini..

waaaah meriah majlisnye..^_^

Aleyn said...

Bleh tahan la...tu pun ramai yg tak hadir