Wednesday, April 18, 2012

My Sweet Aina turns 8 today!!!

Assalammualaikum...

Tik tok tik tok...dah 8 tahun dah anak dara ku.....kenangan melahirkannyer masih utuh di ingatanku....


Sambutan awal last Saturday di KFC Mentakab


Disebabkan aku tak pernah lagi reveal saat pertarunganku sewaktu pertama kali bergelar seorang ibu...maka ku coretkan di sini buat tatapan Aina bila dewasa kelak....

Detik mendapat tanda kelahiran
16 April 2004 (Jumaat) - 8pm
Keluar tanda darah...
Terus pergi ke Hospital Putrajaya dengan barang2 keperluan
Doc check, bukaan baru 2cm....disuruh balik dan bawak berjalan ....siap suruh gi shopping kat Jusco lagi...hehe

Detik merasa contraction pertama
17 April 2004 (Sabtu) - 7pm ~ 8pm
Contraction dah start...setiap 10 minit
Sempat prepare dinner lagi..masak taucu ikan gelama
Lepas selesai dinner dan Isyak, terus pergi hospital
Doc check bukaan baru 5cm, dibawa masuk ke wad dahulu

Detik mencemaskan
17 April 2004 (Sabtu) - 9pm ~ 10pm
Contraction makin kerap, setiap 3 minit
Minta nurse beri ubat tahan sakit...hehehe...
Malangnyer diberi ubat tidur..
Mengantuk yang amat....tapi tiap kali contraction datang still terasa .....tak membantu langsung ubat tidur tu

Detik perjuangan
17 April 2004 (Sabtu) - 10pm
Doc cek bukaan dah 8cm
Ditolak masuk bilik bersalin...jantung berdebar2, mata mengantuk, hati gembira sebab memikirkan tak lama lagi akan bergelar seorang ibu
Sampai di bilik bersalin, terus doc suruh pushhhhh!!!!....masa ni Abang dah dipanggil masuk bilik sekali
aku push push...tak keluar juga....lepas abis contraction aku tertidur..bila contraction aku sedar balik...dan push lagi dan lagi....
Lepas hampir setengah jam meneran ...dan kepala Aina dok keluar masuk sambil aku dok tertidur tiap kali contraction hilang...huhu
Akhirnyer Doc keluarkan kata2 khidmat...."Ok kali ni teran kuat2....kepala anak keluar masuk ni..takut ANAK LEMAS NANTI"
Ha...biler dengar perkataan LEMAS tu..terus tetiba dapat tenaga.....aku pun teran sekuat hati dan sehabis kuderatku.....
Alhamdulillah Aina selamat dilahirkan ke dunia tepat jam 12.30am Ahad pagi (18 April 2004)
Dan aku secara rasminyer bergelar ibu dan Abang dengan sah bergelar bapa
Alhamdulillah syukur sesangat

Semoga Aina membesar menjadi anak yang baik, solehah dan berjaya dunia akhirat, amin




Mama Abah dan adik SAAAYYAAAANNGGGGG Aina!!!!


12 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

selamat ulangtahun kelahiran, semoga menjadi anak yang solehah..

yatie chomeyl said...

hepi bestdya aina, semoga jadi anak yg soleh ;)

Cho Zila said...

selamat hari jadi... semoga berjaya dunia dan akhirat....
itulah perjuangan seorang ibu yang melahirkan wahai anak ingatlah itu...

Nadine said...

Slamat Ulangtahun yg ke 8 utk Aina!

smoga membesar sihat, ceria dan jadi anak solehah ye :)

mummY daniSha said...

epi besday aina!semoga jadik anak yg solehah ya..dah besar dah...mcm manala danisha bile besar mcm aina ni heeee

Aleyn said...

Anje,
Amin...Terima kasih Aunty Anje!!!

Aleyn said...

Yatie,
Amin, Thanks Aunty Yatie!!

Aleyn said...

Cho Zila,
Amin...Thanks ...tu la kan...nanti bila Aina dah besar dan baca balik....wajib la hati dia tersentuh kan....

Aleyn said...

Nadine,
Amin...Thanks Aunty Nadine!!!

Aleyn said...

Mummy Danisya,
Amin...Thanks Aunty!!!...Danisya besar nanti mesti cun dan cute...

@lfidah @dim said...

Selamat Hari Lahir buat sweet aina..semoga menjadi anak solehah buat mama dan abah.berjaya dunia dan akhirat..

Aleyn said...

Amin, thanks aunty Alfidah!!!