Saturday, March 2, 2013

10 tahun penantian...akhirnyer kunci di tangan ku...Alhamdulillah


Assalammualaikum...

Mac 2003.....tarikh aku dan suami (bakal suami time tu)...dok membeli rumah semasa Property Fair. Rumah dijangka siap hujung tahun 2005......

Tanggal 20 February 2013....barulah kunci diserahkan ke tangan ku......fuhhh satu penantian yang amat lama ....aku bersyukur ke hadrat ilahi kerana akhirnyer siap juga rumah ku......


Bila post kat FB...kakak ku siap ckp...kunci pun dah naik berkarat....ekekek..




Aku pun terus post 'Double Storey House for Sale in Bandar Saujana Putra' di FB ku......sebab di hati dah malas nak ada hubungkait ngan rumah ni lagi....merajuk pun ader....

Semenjak iklan dipost....x henti2 agent dok call...ader ready buyer....sampai tak menang tangan nak layan......market sangat tinggi.....

Anyway.....setelah 3 hari memiliki kunci...baru aku ada masa nak gi sana dan tengok bahagian dalam rumah...


Tgk peti surat dah ada bill daa...huhu

\


Bahagian depan




Pemandangan betul2 dari depan rumah aku...yap..rumah aku betul2 depan simpang tiga...hehehe


Gambar dlm umah..sumer amik dgn hp hubby....pastu biler cek balik..sumer dah hilang...bleh?....huhu...aku pun musykil....

Anyway...lepas dah round satu rumah.....tetiba aku dan hubby rasa sayang lak nak let go....sbb lepas ni x dpt dah nak beli umah harga bwh 200k ....yg paling aku suka sbb tanah belakang... luas beb...10 kaki...sangat best buat tanam2 sayur....



 So.....kekdahnyer...aku tukar post kat FB, Mudah dan Majalah.....'Double Storey House To Let in Bandar Saujana Putra'.....hehehe...

Tengah tunggu respond......berminat?




9 comments:

mama ila said...

uishhh..lama nyer baru dapat kunci..tapi betul tu..skang nie dah susah nak dapat rumah harga tu...simpan wat aset untuk anak2 nanti..skang nie boleh bagi sewa..hihihi

sHi Ma said...

Penantian satu penyeksaan... Lama betul baru dpt...

*∽ IZAN ∽* said...

perghhh terbaek aleyn..!! penantian satu penyiksaan tapi hasilnya sangat manissssss.

Cho Zila said...

penantian yang berbaloilerkan.. tahniahler.. sblm kawen dah merancang masa depan..

Aleyn said...

Mamalia,
Tu la.....sian kat anak2 nnt ...brp la rega umah time diorang besar ...huhu...takut nak imagine...

Aleyn said...

Shima,
10 thun tu...dr baru kawin sampai anak dua dah....

Aleyn said...

Zan,
Alhamdulillah....Allah S.W.T makburkan doa hambanyer ni...

Aleyn said...

Cho zila,
Alhamdulillah....umah skrg ni mahal betul....saper nak beli umah jgn tangguh2...lg lama lg naik...uhuk

Atia Adina said...

Ooo ... 10 tahun ... lamanya ... betul jugak keputusan awak tu ... kalo jual memang harga dia mahal dari awak beli .. tapi kalo nak beli lagi ... x pat dah harga bawah 200k ... kat situ skg semua dah 300k