Wednesday, March 27, 2013

Our 1st Field Trip : Beryl's Chocolate Wonderland

Assalammualaikum,

Alkisah our 1st Field Trip.....for this time around, we went to Beryl's Chocolate Wonderland. Sajer carik yang dekat2...nama pun 1st time kan...risau berlebih pun ada...walau pun student tak la ramai mana...hehe....altogether 21 ....lagi 7 tak dapat joinatas sebab2 yang tak dapat dielakkan...huhu

Bas sampai seawal 8 pagi.....student masih ada yang belum sampai....

Going out from the kindie and on to the bus...suruh jalan jer cam biasa..depa dok march lak..terikut2 ngan Sports Practise...hehe..



Puas hati ngan bas...besar gedabak....cam la ramai student..hehe...


Tengok tu...saper yg terlebih excited?....the parents rite...hehe...tak ramai parents yang tunggu...maklumla hari kerja...





The students and teachers populated half of the seats only...masuk2 jer budak2 dok berlari dalam bas...macam depa yang punyer....



See how excited their faces are....bdak2 sekarang mana pernah naik bas..





Breakfast time...masng2 dapat roti dan mineral water....buat lapik perut...





Perjalanan mengambil masa 20 minit ....sempat nyanyi 3 buah lagu jer dalam bas....aleh2 dah sampai...hehe

So apa lagi ...snap2 lah
Bergambar kat Ice Cream besar ni dulu...



Oh ader lembu gak.....



Nice taking pics here....



Then we were brought to this theater...kat sini depa tunjuk cara coklat dihasilkan...budak2 seronok...diorang ingat cam tengok wayang kot....hehe...




Then kitorang dibawa ke dalam kilang....kat situ tak dibenarkan mengambil gambar.....huhu....bila masuk kilang tu bau coklat dia ..mak ai...memikat kalbu...


Pastu kami diberi merasa sample coklat.....sedap...segala macam sample ader....teachers pun tanpa segan silu ambil juga....

Then kami masuk kedai....Shopping time!!....ibu2 bapa2 ramai yang dok kirim duit kat anak....ada juga yang kirim coklat untuk diri sendiri....ahaks...oh ya..kami diberi discount 5%. Macam2 coklat adaaa...




Pilih nak..jagan tak pilih....besides murid...my teachers pun tak melepaskan peluang shopping gak....Aina pun selamba jer amik coklat taruk daam bakul ....ish3...


Ni lah yg diambilnyer...






Puas shopping, perut pun dah berkeroncng...maklumla dari tadi dok bau coklat jer....


Next destination....KFC....
Time ni tengah tunggu makanan sampai.....sukernyer.....





Ha...tu dia...21 sets of Chicky Meal arrived

Kids....wash your hands first ya.....


Ok...Eating Time!!!



Toy dari koleksi Bola Kampung...



Oh..these drumsticks are for teachers.....of course la Hot n Spicy...

Mana cukup seketul sorang...harusla 2 ketul...



Tekun makan ker tekun cek toy dalam tu?






Apalah yg Aira dok sembang ngan Muzammil tu


Tak puas ati ngan toy pun ada gak...konflik tetap konflik....huhu..


Asyraf tenung apa tu?.....






Budak2....makan pun tak abis.....jenjalan dan teacher snap sana sini
seb baik time tu tak ramai customer....comelkan 3 dara pingitan ni



Macam2 gaya diorang ni makan...menonggeng pun ada


Asyraf tengah nyanyi ker tuh?








Yang nak menyanyi Soprano pun ada.....geram tengok si Zara ni




Selesai maka dan mnjerit2 dalam KFC....so masa untuk balik....dapat lak belon sorang satu ...lagi seronok la depa....








Sumer enjoy...dah tengok coklat, shopping coklat, makan KFC dan dapat belon.....kita balik yer?..


Alhamdulillah...everyting went smooth.


Pasni sibuk nak melatih student untuk Smart Kids Fare pula di PWTC pada 20 April ni...jemput la datang tengok performance students I nanti...


7 comments:

Cho Zila said...

seronoknyer anak2tu.. ibu bapapun gembira anak2 ada xtvtikan..
kita orang biasa leh ker melawat situ???? tujuan bergambarjer..

Nadine said...

alalala,comelnya semua! bestnya pegi kilang chocolate :)

syariza09 said...

sronoknya budak2 tu g kilang cekelat.
ank sy kalo mkn kfc, bukannya lbh mkn tp sibuk ngan menan hehehe

Aleyn said...

Cho zila,
X tahula plak...rasa x bleh...

Aleyn said...

Nadine,
Mmg excited giler budak2 tu

Aleyn said...

Syariza,
Samal budak2 tu...siap gaduh rebut menan pun ada

Anonymous said...


[url=http://ph-pills.com/en/item/generic_zocor.html]cheap zocor[/url]