Tuesday, January 5, 2010

Aina's Primary School Registration 2011

Orang sibuk2 nengok anak masuk sekolah….aku pun nak nyibuk daftarkan anak…


hehehe….sajerk jer buat kecoh-kecoh kat sekolah yang memang dah sedia sibuk ngan ibu bapa seminggu dua ni…ahaks…

Actualy I'm considered late also …as at 1st Jan 2010, the school has received more than 600 registration….I was even told that the school always full booked when it comes to standard 1 registration….huhuhu…sure hope mine is approved…

Oops…spikang lak tetiba… Anyway…lets see some of the pics taken….and bring yourself down memory lane to your schooling dayz….






Abang work from home ari tu...so in other words...jadik Mr. Mama lah ...Mama baru nak gi daftar and then straight to work.....



At the School's Office


Important info,

Things to bring during registration :


1) Copy of Marriage Cert

2) Original and a copy of your child's Birth Cert

3) Copy of utility bill

4) Registration Fee -> RM 3




Deretan keta ibu bapa yang sah2 amik cuti....aku amik time off jer...


Sempat snap gambar kerani tengah cek borang pendaftaran lagi .... kerani tu siap jeling2 lagi lepas terkejut dengar bunyi cam hp.....mesti dia pelik tengok aku..."minah ni gambar aku pun nak snap"...biasalah ni namanyer First Experience...teruja lebih...ekekek






Tu salinan yang dikoyakkan untuk simpanan ibu bapa, harus simpan bebaik..




Ni apa kes?....anak lain dah start kelas, abang ni still dok isi borang pendaftaran lagi...ish.ish.ish..



Dah bleh start mengenali cikgu2 ni....eceh...semangat tol


The view from the office entrance



The view from the office balcony



Setelah aku selesai hal pendaftaran, aku jengah2 di sekitar kawasan sekolah...time tu murid2 sedang Assembly



Selesai sesi perhimpunan, murid2 berbaris masuk ke kelas..... terkenang zaman dolu2...







Ibu bapa still tak berganjak ni...nengok anak masing2 selamat dalam perjalanan ke kelas ....hehehe....






Sekitar kawasan sekolah, dah jadik cam pemberita yg sedang buat liputan khas plak....orang lain tak der pun snap2 gambar....guard sekolah nengok pun pelik jer...seb baik dia tak tanya....hehehe








Sekolah Mama dulu tak der pun deco2 cenggini






Projek tanaman : Ha yang ni zaman Mama dah ader....ingat lagi ...cikgu ajar tanam biji kacang....excited giler














Informasi tentang tokoh2 ilmuan islam yang ditampal di sepanjang koridor ...nice







Closeup one of it
















Ok...gambar2 kat bawah ni courtesy from the school blog...heheh...got nothing to do with the registration......just to recall some activities during primary school...looooongg time ago...huhu



Sport Day





Kelas Kemahiran Diri






Perhimpunan untuk taklimat khas sebelum start periksa...ekekeke...tembak jer ni










Ok...back to the present...those days are gone....time to prepare the kids for their time

4 comments:

IZAN said...

dah full booked ekk.. alamak nampaknyer kitaorang pun dah kena gi register nihh... hu hu

Aleyn said...

Ha ah...cepat2...nanti kena hantar sekolah jauh lak kang...

aku nyer keputusan akan kuar bulan 8 nanti...harap2 dapatlah

ewa said...

lin apasal la lambat register........600 devide by 50 per class ...........thats 12 classes you know........frankly speaking....don't put your hope too high.....I remember that I did warned you about this.......I'll pray she'll get her place in that school...coz alternative school will be at kg subang...all the best....

Aleyn said...

Wa...don't scare me ok....adehhh...poning kepala den