Saturday, September 25, 2010

Syawal 2010 - Edisi Puncak Alam

Lama kitorang beraya di Pahang, sajer kali ni bagi lama sket sebab Mak Mertua baru kuar hospital ujung Ramadhan ari tu...so kira nak bagi sokongan moral la dan menolong lebih sket kat kampung.

Raya tahun ni rasa lain macam sket sebab 1st time tak sempat beraya ngan parents sendiri sebelum 1 Syawal. Sebelum ni walaupun giliran beraya di Pahang, 2 3 ari sebelum tu mesti jumpa Mak Abah dan memohon ampun bagai.....maka episod peluk dan tangis pun x sempat dijalankan...

Sehinggalah raya ke -7, kitorang balik ke Puncak Alam untuk beraya ngan Mak Abah Atuk dan adik beradik yang lain. Walaupun dah raya ke-7 kitorang pakat pakai baju raya pertama ...untuk dapat feel la katakan.....



So meh nak share gambar sket...




Miqhail - suka gambar ni..nampak artistic gitu....credit to my bro Faiz...




Aina dan sepupu









Hidangan pada ari tuh, lauk makan tengah ari biasa jer...ader laksa penang, tenggiri asam pedas, sayur bayam, tenggiri dan ayam goreng ....durian pun ader ...sumer air tangan Kakak sulung...sajer x masak makanan raya..sebab dah boring...dok melantak tu jer kat kampung...hehehe




Miqhail, aina dan sepupu









ehem ehem....nak gak posing sket...





Diorang berempat lagi....





bergambar dengan adik...abaikan beg2 baju anak di sebelah tu yer...





Sesi collect duit raya...tinggal duit raya dari Mak Alang nyer jer tak dapat lagi...heheh...tu yang semangat beratur tu....




Duit raya untuk anak sendiri pun kena ader...






Show off duit raya memasing.....




The big family...




Family Kakak Sulung - Kak Ewa, time ni hubbynyer belum sampai..tu yang berempat jer


Family Kakak kedua - Kak Ani, tahun ni ber-enam next year ber-tujuh pula




Family sendiri




My lovely parents dengan adik2



The big picture - Mak Abah, adik beradik dan anak-anak

Habis dah gambar raya kitorang
Lepas ni nak bertandang umah member2 plak....so far dah pegi 2 umah, hai makan jer lah selagi x habis syawal...

2 comments:

ummumishkah said...

meriah!! suker I tengok.. :)

Aleyn said...

Thanks...u pun apa kurangnyer...makin comel anak2 u