Saturday, February 6, 2010

Masalah Berakhir

2 minggu lepas kitorang gi menjenguk ke rumah kami yang kedua, actually it is our first house…beli masa dekat2 nak kawin….dengan harapan untuk menetap di situ biler dah siap….tapi sampai sekarang tak gak siap2….dah nak masuk 7 tahun…maknanyer dah delay 5 tahun…ni kalau nak fight kat tribunal mesti menang punyer…

Last time I checked, fasa kitorang dah 90% completed….that was 3 years back….no progress since then….so this time kitorang gi dengan harapan untuk lihat perkembangan….apalah susah sangat nak siapkan lagi 10% tuh….

Pemaju utamanyer ialah “TALAM”, I sekarang tak bleh lah nak sebut “Talam” jer…mesti nak sambung ni… ‘2 muka’….maka jadilah “Talam 2 Muka”….sebab tahap kegeraman yang dah mengatasi tahap kesabaran….apa tak nyer…monthly kitorang kena bayar 5xxrm .....seb baik blom kena full payment lagi….kalau full 9xxrm….namun ader setengah pembeli dah dikenakan full payment…berlainan sebab pakej kitorang berbeza kot….sakit wo…dah lah couple tu ader anak2 kecik cam kitorang…dok menyewa lagi….rumah itu jelah harapan diorang




Apapun, hasil tinjauan kitorang baru2 ni, Alhamdulillah …dah ader perubahan….kat fasa pertama 1 tingkat…dah siap!!!….tinggal nak masuk air jer lagi….tapi fasa kitorang tetap berkeadaan sama…nothing has been done since 3 years ago….tak per…janji nampak improvement sket….masih ader harapan….





Meh tengok gambar yang sempat diambil dari dalam keta...tak dapat nak kuar sebab jalan kotor sangat dan berabuk dan berlalang...huhu







Pintu Gerbang ...sket nyer gah....











Pandangan depan blok umahku...cat pun dah nak luntur







Lagi pandangan depan






Rumah ku di antara blok-blok ni lah....tapi tak tahu which unit...kitorang beli intermediate jer...tak larat nak beli end lot or corner lot...come to think of it...seb baik..kalau tidak lagi banyak kena bayar






Jelas sket lagi


Pandangan dari sisi


Yang ni baru....dulu tak der...parit dah siap









Kitorang gi ronda sekitar taman....yang ni tak tau fasa ke berapa...tapi banyak lagi tak siap ni...







Ha, ni yang aku kata rumah fasa pertama...dah siap wacakap lu....cuma air jer tak der lagi..






Pandangan dari depan


Nama jalan pun dah siap





Yang ni siap dah ader orang pindah masuk lagi...kamekaze betul...berani dia dok sorang2 ...siap ader anak kecik lagi....nampak tak basikal budak kat depan tu...





Yang ni soon to be the playground of the neighborhood






Abang kata ni lah kuncinyer....siap jer tangki air ni, insyaAllah CF dapat dikeluarkan....





Kitorang dah nak balik...ni pandangan dari luar





Toll Saujana Putra...rm1.40





Ni pula pandangan di sebelah kanan, penempatan dibangunkan oleh LBS...memang laju pemaju ni...




Pastu kan....tup tup Rabu lepas kuar Buletin Utama TV3 ...masuk ni kali ke tiga Saujana Putra masuk TV.....Berita mengatakan sumber air akan dibekalkan ke sana tak lama lagi....dan masalah pembeli akan selesai...InsyaAllah....berharap sangatlah menjadik.....lepas ni bleh buat iklan "Rumah untuk disewa"....heheheh...










Sekian


7 comments:

LiNda said...

Saya paling takut kalau beli rumah dpt pemaju macam neh .

Apapun.. moga ada harapan untuk disiapkan .

Lady of Leisure said...

beraninya org tu dok sorang ek...

Aleyn said...

Linda, betul..sebab tu second house (umah yg kitorang dok sekarang ni) beli umah siap....tak sanggup lagi dah...betul2 membebankan...

Aleyn said...

Lady, kannn...tersangatlah berani...abang kata orang ni mesti dah desperate giler....sian tau...

IZAN said...

alhamdulillahhh dah nak siappp..! Pas ni leh bukak buku - account rumah sewa.! Masyukkkkkkkkkkkkkkk!!!! he he he

Aleyn said...

InsyaAllah.....lama nunggu ni..tak sabar rasanyer nak jadik land lord...heheheh

Anonymous said...

lost your money at the [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] ?over 21 and looking where to [url=http://www.generic4you.com]buy viagra online[/url]? or even how to buy [url=http://www.avi.vg]adult toys[/url]? well you can try this websites and [url=http://www.medical-250.biz]buy viagra[/url]. [url=http://www.generic4you.com]sildenafil[/url] and [url=http://www.generic4you.com]generic viagra[/url] online. you can also buy [url=http://www.generik4u.com]viagra[/url] online.
so for [url=http://www.avi.vg]sex toys[/url] and [url=http://www.ewgpresents.com]viagra online[/url] check us ! for great [url=http://www.cahv.org]viagra[/url] deals check us now!