Saturday, October 9, 2010

Jamuan Raya di Rumah Ku

Ahad lepas aku adakan jamuan raya kecil-kecilan. Jemputan terdiri daripada Keluarga sebelah aku, jiran tetangga, saudara mara dekat, ex-classmate secondary school dan ex-office mate ...


Everything went well....enjoy the pics


Menu of the Day


Soto



Nasi Tomato




Lontong




Dessert - Bubur Jagung dan Tembikai


Kesemua hidangan adalah pure air tangan sendiri...penat seh tapi puas...



Kuih muih raya, tak banyak mana pun sebab kejiranan aku ni bukan jenis orang dok terjah umah untuk beraya....so kuih hanya terhidang biler ader jemputan jer...tak macam kat kampung ....kuih berpuluh jenis pun bleh x cukup....tu lah beza beraya di desa dengan beraya di bandar....heheh




Biasalah gambar tak banyak sempat snap sebab dok melayan tetamu yang hadir...tu lah jadinyer biler x appoint special photographer....huhu



Keluarga ku








Kanak2 riang di laman rumah...budak2 suka berkumpul kat mini waterfall tu...carik ikan kot..padahal x der ikan pun......masuk umah sumer baju dah basah...hehehe


Tu jer...
Abis dah Syawal, semoga kita semua berpeluang untuk menyambut Syawal tahun depan, InsyaAllah

7 comments:

*∽ IZAN ∽* said...

Kalau aku datang pun mesti pergi lepak kat waterfall tu jugakk! ha ha ha.

Sedap-sedap nye menu...!! WAJIB menyesal sebab tak datang..!! isk isk iskkkk

Aleyn said...

Hehehe....lepas bebudak tu sumer balik...kitorang anak beranak buat projek kutip batu dalam kolam...heheeh

Memang ...wajib nyesal...hahah...x der lah...biasa2 jer...plan nak buat lontong ngan nasi tomato jer...soto tu special request from Mak aku...heheh

Fieza79 said...

yg pasti nya suka lontong dan soto...urmm semalam baru buat lontong..hehe

salam kenal

Aleyn said...

Salam Kenal juga

Zara~AB said...

that soto looks tempting ok! and love the compound of ur house as well!

Zara~AB said...

that soto looks tempting ok! and love the compound of ur house as well!

Aleyn said...

Thanks...