Tuesday, December 28, 2010

Pesta Buku Kanak-Kanak 2010

Sabtu lepas kitorang gi Pesta Buku Kanak2 di PWTC...pegi dengan 1 misi iaitu membeli seberapa banyak buku latihan untuk murid darjah 1.....

Of course lah untuk Aina...sebagai latihan tiap hari di dalam biliknyer lepas buat keja sekolah....



Sesampai jer di sana, aku pun isi lah  borang2 yg patut kat counter tu ...dapatlah sedikit cenderahati kat bawah ni

Beg daripada MRC

Kipas tangan daripada CIMB

Time aku sampai, diorang tengah buat pertandingan mewarna ....ramai gak contestant....

Misi mencari buku bermula....Miqhail pun tolong carik...heheh ..carik buku dia jer lah...

Antara buku latihan yang wajib dirembat....dah siap dalam pek...each contains different subjects....

Selain buku, ada juga dijual alat tulis ...all with attractive discounts....memang jimatlah kalau nak borong kat sini...pa'akal jer dah borong kat Mydin ari tuh...


Ni kat booth Noddy....Aku dan Abang sangat tertarik ngan sistem pembelajarannyer sebab dia imply bilingual ....insyaAllah ader rezeki lebih nanti nak amik lah...ari tu Aina guna Grolier...adiknyer plak nak try Noddy lah...heheh..


Antara buku2 yang dipamerkan

Buku2 latihan kat booth ni murah giler...senaskah 1rm jer


Booth kegemaran Aina....selagi x beli tak nak balik tu...

Happening booth Upin dan Ipin ni...banyak barang2 yg comel2...geram jer tengok

Abahnyer belikan buku aktiviti ni....berpantun lah Aina nanti kat umah macam Jarjit...heheh


Hasil rembatan ...


Buku latihan Bahasa Inggeris

Buku Latihan Bahasa Melayu

Buku latihan Matematik - susah nak jumpa kat kedai ni

Buku Latihan Sains - ni pun punyer lah susah nak jumpa kat kedai biasa

Keseluruhan buku latihan yang dibeli...total sumer ni dalam 40rm jer...murahkan...


Alhamdulillah misi tercapai 90%....

  

Kenapa 90%? ...huhu sebab sumer buku latihan untuk subjek BM, BI, Math dan Sains ada kecuali buku latihan Agama yang tak jumpa lagi ....puas dah carik memang tak der kat pesta tu....nampak gayanya kena carik kat tempat lain lah...kawan2 tau tak kat mana ader jual?

3 comments:

ummumishkah said...

we were there on sunday. perasan tak pengunjung tak ramai sgt. Masa I pergi weekdays lagi lah lengang.. mungkin sebab first time jadi org tak berapa tahu kot..

Aleyn said...

Ha ah...yime kitorang gi pun on Christmas...so mmg agak lengang...

Anonymous said...

assalamualaikum,
Puan, saya tengah survey english learning program utk anak sy. 1Y. antara noddy dgn grolier which one do you thinks the best? Ummu Wafa