Sunday, December 26, 2010

6 Tahun selepas Tragedi Tsunami



Aku kalau time Christmas jer mesti teringat Tsunami....tragedi nyer kan pada 26 Dec....sehari selepas Christmas.....time tu aku still keja ngan Nitto....baca paper pun kat office....ingat lagi muka depan...gambar mayat2 bergelimpangan di persisiran pantai Acheh...mula2 aku ingat apa ke bendanyer ni....ikan paus kah....biler tengok betul2 rupa2nyer mayat...istighfar aku time tu...

Maka ari ni genaplah 6 tahun tragedi Tsunami atau ada yang menggelarkannyer Kiamat Kecil itu berlaku....mari kita imbas kembali gambar2 pilu akibat kemusnahan. Semoga kita semua sedar akan kekuasaan Allah S.W.T yang boleh memberi dan mengambil kembali dalam sekelip mata sahaja....

ALLAHUAKBAR...







Sehari selepas Tsunami



Tempat sama hari ini


Sehari selepas Tsunami


Tempat sama hari ini


Sehari selepas Tsunami


Tempat sama hari ini

Sehari selepas Tsunami


Tempat sama hari ini

Sehari selepas Tsunami

Tempat sama hari ini

Sehari selepas Tsunami

Tempat sama hari ini

Sehari selepas Tsunami

Tempat sama hari ini

No comments: