Tuesday, August 9, 2011

Berbuka dengan parents



Assalammualaikum,

Korang dah berbuka ngan Parents lom?....

Kami dah..sabtu lepas...lauk pauk biasalah pot luck...Mak goyang kaki jer....

Gambar tak banyak...amik pun guna BB jer...tak tau lah....lupa betul nak snap bebanyak especialy focus kat menu yang ader.....biler dah licin baru kesal....gitu lah kalau dah berjumpa ramai2....nak2 plak..masing2 kelaparan....terus camera tah ke mana....hp pun tah ke mana...seb baik anak2 tak ke mana...ekeke


Ok..juadah kami ari tu...
(susun atur pun agak berterabur.....cadang nak snap lagi lepas dah susun baik2 dan semua siap terhidang...tapi apakan daya.....LUPAAAAAA)

Kakak kedua ku -> Macaroni goreng cili
Aku -> Soto + Bubur lambuk
Adik no. 5 -> Nasi Daging + puding roti
Adik no. 6 -> Cencaru dan Pari bakar
Kuih Muih
Punch Buah



Kalau nak tahu ...adik aku yg no, 5 tu...suka try menu baru ....yg bestnyer so far sumer pun menjadi....ari tu dia buat puding roti....


Fresh from the oven
Pergghhhh....Droooling....sesedap rasa....dah macam yg buat kat hotel tau rasa dia....wajib aku amik resepi....












Kepada yang masih mempunyai ibu dan bapa, jangan ketinggalan berbuka dengan mereka yer.....kalau tak dapat selalu sekali pun jadi lah....mereka mesti sangat gembira dapat berbuka dengan kalian


20 comments:

-Sara- said...

meriahnyaa kak! mesti seronok sume kompol adik beradik kan :)

Aleyn said...

Mestilah...time tu la nak plan next gathering..ekekke

eB ezrin said...

alhamdulillah dah smalam :)

sHi Ma said...

alahai sgt cemburu sbb shima belum balaik berbuka ngn family.. huhuhu...

Kehelan said...

NAK RESIPI PUDING ROTI

*∽ IZAN ∽* said...

weh menarik menu yg adik nko buat tuu.. sila share nanti yekkk

~izan~ said...

seronok kan kak..izan pun lari balik rumah mak puasa ni sebulan..sbb takde siapa pun kt rumah izan...berbuka dgn mak ayah lg meriah!~

Aleyn said...

Eb,
Alhamdulillah

Aleyn said...

Shima,
Lambat pun tak per janji balik yer

Aleyn said...

Kehelan,
InsyaAllah...nanti akak buat entry...lepas try sendiri...ekekeke

Aleyn said...

Zan,
Memang plan nak share..tapi kena buat sendiri dulu...amik gambar step by step...hehe

Aleyn said...

Izan,
Kannn..kalau akak jadik Izan pun akak wat camtu...

fa10 said...

dah 5 tahun berbuka ngan mak ayah yg jauh di mata.. uhuk uhuk uhuk.

julie@julianamnoor said...

wah sedapnya...parents saya jauh kak..xdapek nak berbuka dengan diorg.huhu..sob sob

lieyalatif said...

fuh...meriah wei!! teliur tgk makanan tu sume wei.....

aku tak sempat bebuke ngan mak abah aku lagi aleyn.....nak balik johor bulan puase ni mcm malas ....aku balik hujung2 nak raye tu laaa..dpt gak laa 2 ari bebuke sane heheheh

Aleyn said...

Fa10,
5 tahun?,,huhu,...lamanyer.....sabar yerk...

Aleyn said...

Julie,
Siannyer....tak per lah...kalau dah tak dpt nak wat canner kan....

Aleyn said...

Lieya,
Jadilah tu.....moment berbuka tu yg menarik kan....

Nadine said...

Seronoknya aleyn...I menghitung hari nak habis pantang ni. Tak sabar nak puasa n berbuka dgn mak n adik2. ni asik2 I kena makan dulu n x dpt join diaorg berbuka...jeles hokey! :)

Aleyn said...

Nadine,
Hehehe....tgh pantang ek...tak per2....nnt pose bleh ler join makan sama...eeke...