Tuesday, August 2, 2011

Bila dua sahabat bergaduh



Assalammualaikum,

Nak citer perihal Aina ngan kawannyer.....

Satu ari tu aku dok ler ngemas bilik Aina.....tup tup terjumpa surat dari kawan dia Aisya Madiha....

Agak merapu sket lah ayat dia...aku pun pening gak baca...ekeke


Ni Aisya silap tulis....sepatutnyer daripada Aisya...bukan kepada Aisya...hehehe...



Oh depa tengah gaduh rupernyer.....

Pastu aku pun tanyakan kat Aina....naper gaduh ngan Aisya.....Aina cakap...

"Ala Aisya tu .....dia asyik pinjam pemadam Aina pastu tak nak taruk balik dalam pensil case...Aina suruhlah dia letak balik.....pastu dia marah2.....Aina tak nak kawan ngan Aisya lagi"

Ish3...memendam rasa la plak anak dara aku ni....aku pun nasihatlah kat Aina ...

"jangan gaduh2...tegur kawan cara baik...agaknyer Aina tegur marah2 kot"....dia senyap jer.....


Pastu malam tu .... aku tengok Aina sibuk menulis dalam diary kecik yg dia selalu bawak ke mana2....lepas dia tidur...aku curi2 baca amenda yang dia kusyuk sangat nulis tadi tu...

hehehe..."cepat dosa" tu...



Tonggang langgang gak lah ....heheh...siap 'sekian terima kasih' lagi...


Apa pun...sekarang depa dah BFF balik...tak caya?...meh tengok klip ni




Masa ari sukan ari tu....


video








17 comments:

sHi Ma said...

hehehe.. terus teringat zaman kanak2 nie... baca sambil gelak2 pun.. huhuhu.. "cepat dosa"

Aleyn said...

Hehehe...budak2...kena simpan ni dlm blog...biar dia baca biler besar nanti...

ajumohit said...

Alahai pandainya tulis surat gini, so sweet, seronok tgk Anak dh pndai meluahkan perasaan dlm Surat Dan diari

Aleyn said...

ahahah..betul3....dari situ kita akan lebih kenal peribadinyer...

yatie chomeyl said...

comel lah budak2 kecik gaduh

lieyalatif said...

amboi mama..kemain skodeng surat anak yeak heeheheeh....

tapi mmg lawak pun kan bace ba hase dieorg....kite dulu mcm tu ar wakakaakakakak.....

Nadine said...

ehehe, so cute! :)

eB ezrin said...

hik3... tringat zaman dolo.. ;p
eh skodeng diari org eh? x aci ;p

Aleyn said...

Yatie,
Kann...cute jer..gaduh gaduh kawan balik...ekekke

Aleyn said...

Lieya,
Skrg ni skodeng diary 'harus'...senang buat pantauan dan kenal isi hati anak....

Tapi rasanyer kita dulu darjah satu baru belajar ABC....buat karangan rasanyer darjah 2 baru pas kot....Zaman kan dah berubah...sumer advance gitu

Aleyn said...

Nadine,
Citer bebudak...ayat tunggang terbalik pun cute kan...ketawa sesorang jerk baca

Aleyn said...

eB,
Hehehe...kalau kita x skodeng..saper lagi...ekekeke

*∽ IZAN ∽* said...

ahahahaha..! sweet sangat bila tengok anak2 dah pandai berkawann.. dah pandai ada kawan baekkk.. tap ibaca kelakar pun iya jugakk ahahahha

Aleyn said...

Kita dulu2 pun cam gitu gak kan....teringat kawan baik lama aku...hehe..

~izan~ said...

hihi,comel la kak ayat2 tu,terkenang zaman2 dulu...kalau dulu siap eja aliff lam lam ha bila ada apa2 psl tipu2 ke hehe..

tp biasa kejap je gaduh2 ni kan..pastu ngam smula mcm aina akak ni gaks =)

S-N-B said...

so cute :)

Cloth diaper give away sedang berlangsung di sini: http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

Basil said...

This is all erroneous what you're writing.
free game puzzle | free ride games | download game free | download games | download game free