Monday, December 12, 2011

Bye Bye Cikgu Linda....



Assalammualaikum,

Entry kali ni agak sedih sket...especially buat Aina....


Last week, aku, Aina dan Miqhail mengucapkan
Selamat Tinggal buat Cikgu kesayangan....Cikgu Linda....

Selama aku menghantar anak2 di Tadika Naluri Bestari (Aina dari umur 4 tahun dan Miqhail semenjak usia 4 bulan) Cikgu Linda banyak membantu dan mengasuh mereka...

Namun...setiap pertemuan pasti ader perpisahan.....Cikgu Linda telah membuat keputusan untuk membuka Tadika miliknyer sendiri di daerah Meru.....aku yang sebaya dengannyer pun turut sedih dalam masa yang sama berbangga dengan penghijrahan Cikgu Linda ....





Cikgu Linda dan anak didiknyer..Aina dan Miqhail di hari terkhirnyer di situ....Aina menghulurkan sebuah cenderahati buat kenang-kenangan ...

Kami bersalaman dan saling memohon maaf....aku plak yang lebih sebak time tu...bergenang gak lah air mata ku.....selama ni dia lah yang aku harapkan untuk menjaga anak2 ku....apa2 sket dia yang aku hubungi dulu.....tapi sekarang?.....


Tak per lah...demi kebaikannyer ...aku terpaksa melepaskan......Aina pula banyak kali tanya aku ari tu..."betul ker Mama ...ari ni Cikgu Linda last?"....agaknyer dia masih belum kenal erti perpisahan.....

Kenangan ...Cikgu Linda dan Aina di Hari Konvocation Tadika Naluri Bestari ujung tahun lepas...



Apa pun....aku doakan Tadika baru Cikgu Linda nanti akan maju jaya dan semoga kami tetap berhubung sebagai kawan...


Note : Puas dok carik dia dalam FB....masih belum ketemu...nak call lah satgi......

4 comments:

Cho Zila said...

biasalahkan kalau dah serasitu mmg sukar nak dilepaskan.. tapi demi kebaikan cikgu linda doakan yang terbaik untuknya di sanakan...

Aleyn said...

Tu lah...bangga pun ngan dia..sebab berani buka tadika sendiri...semoga dia beroleh kejayaan ....

eB ezrin said...

wah. semangat besar orgnyer yer :)

Lin said...

Tu lah...bangga juga...another business woman in a making