Saturday, December 10, 2011

Jalan - Jalan dengan In-Law



Assalammualaikum,

Last 2 weeks Mak mertua dan ipar duai datang bertandang ke rumah Abang Ipar di Sri Kembangan....so apa lagi, biler dah Mak Mertua ader...adek beradik yang lain pun datang la serbu ....hehehe...

Cuti2 sekolah ni tak plan pun nak ke mana2....tapi kena plan jugak sebab sian plak kat anak2 buah dari kampung tu ...datang jauh2 takkan dok memerap jer kat umah ye tak....

Last2....weekend tu kami berkumpul lagi umah Abang Ipar....bergerak ke luar kol 3 gitu lepas Zuhur.....main keluar jer...ikut keta abang ipar...mana dia pegi ikutkan jer...cadangan awal nak ke Wetland...tapi last2 berenti kat Dataran Putra yang depan Masjid tu..




Aina dan sepupu...


Sebahagian rombongan Cik Kiah ke Putrajaya...hik2....sian mak kat belakang tu ...nak jalan pun tak larat....yang muda2 laju jer ke depan...termasuklah aku..sebab nak ngejorkan Miqhail yang tak reti dok diam ..berlari sana sini



Lepas jalan2...mak carik port nak duduk....jumpa plak kat depan playground....budak2 apa lagi...tanpa disuruh terus jer main......cantik playgroundnyer....bentuk kapal ..ala2 Titanik lak biler duduk dalam tu...

Gambar memang tak der...sebabnyer tak bawak camera...bleh?...arapkan camera hp..tau2 jer lah biler gelap sket...hapah pun tak nampak....sakit jiwa jer tengok hasil tangkapan...delete terus...



Ni time nak balik dah...seb baik depa dok bawah tiang lampu....terraang sket.........tu pun berenti sebab mak dah panggil balik....tak larat dah dok lama2...kematu punggung katanyer...hehehe


Mak stay lagi seminggu ....weekend lagi sekali tu kitorang kuar jenjalan lagi.....kali ni gi area KL lak ......nanti aku sambung entry jalan-jalan KL pula....






Note : esok Aina ader assesment....lepas tu kitorang nak shopping baju sekolah ......semua dah kecik dan senteng...cepatnyer anak Mama ni besar dan tinggi....

6 comments:

masitah said...

Selamat melayan depa2 cuti sekolah ni. Hai cucu2 yg dah beso2 ni .. pimpin le nek tuuuu... hehe

Aleyn said...

Tu lah..depa tu laju jer...seb baik kakak ipar dok pimpin....

maya amir said...

Best kan kalau mak dtg & dpt bwk die jenjalan...eh aina assesment ape ye?ape2 pun all the best:)

Aleyn said...

Memang best...puas hati rasa...

Aina Assessment untuk Kelas Tutorial English kat Smart Reader...sajer nak bagi dia biasakan diri speaking English sket....

CIK JATT said...

wah. besarnya rombongan. best kan jalan ramai2 satu family macam ni.

Aleyn said...

Memang seronok...meriah