Wednesday, December 14, 2011

Miqhail tukar tadika next year



Assalammualaikum,

Settle dah pendaftaran Miqhail untuk Tadika tahun depan....next year Miqhail 5 tahun...so dah kena serius sket kat tadika...

So far Miqhail ABC...dah boleh laju nyanyi sampai Z...tapi pelat2 tu ader lagi lah juga...Alif Ba Ta pun bleh jer nyanyi sampai abis......one two three dah sampai fifteen...lepas tu tahapa2 disebut...janji last bunyik teen...hehehe...satu dua tiga plak sampai empat terus lompat enam...susah no dia nak ingat nombor lima kat tengah2 tu.....

Anyway...yang aku kagum .....Miqhail sekarang rajin speaking...ngalahkan kakaknyer kadang tu...kadang sampai word yang aku jarang guna pun dia leh sebut....ni sumer kesan2 positif sebab nengok kartun memanjang ....sekarang ni pun tengah sengsorang kat bawah nengok kartun....berani lak tu...

So aku rasa nak kasik dia lebih fluent as he grows up....maklumlah....makin besar makin tak tengok kartun...satgi makin kurang lak dia speaking kat umah....kakaknyer dulu cam tu lah....,masa kecik2 dulu rajin gak ikut aku speaking sket2...makin besar makin liat nak cakap.....

So aku dan Abang decide tukar tadika dia.....kitorang hantar dia kat Smart Reader lah plak...ader 2 outlet baru bukak kat Subang Bestari ni...dekat pun dekat ngan umah....


Abang ngisi borang pendaftaran...



Sambil tu aku tinjau2 sket bilik2 kelas yang ader...ader 5 bilik kelas dan ruang tengah yang spacious...nampak dari luar bangunan cam kecik jer...rupanyer kat dalam luas....alhamdulillah...puas lah bebudak berlarian kat dalam tu...





Sudut gambar2 concert dan trip...wow so happening....






Ha....masa daftar ari tu....Miqhail dapat free gift lagi...beg Angry Bird ni...sekarang dah jadik hak milik Aina...hehe


Oh ya...Aina pun kami hantar juga ke SR....untuk kelas tutorial English tiap Sabtu.....moga2 lepas ni dua beradik tu petah berspeaking....insyaAllah

Ni masa Aina buat assessment untuk tentukan kelas English dia....dalam 10 tahap kesemuanyer dia akan start dengan tahap 5.....so ader lagi 5 kelas untuk complete....aku tak kisah tahap mana pun...janji dia fluent ......


6 comments:

syariza09 said...

suka tgk kelas2 yg ceria camni, budak2 tgk pon makin bersemangat nk belajar :)

Lin said...

Betul tu.......kasik depa happy sambil learning..

eB ezrin said...

betol. ceria kan? :)

Lin said...

Ader satu lagi outlet...blum terjah lagi...cadang nak terjah gak nanti..kalau lagi spacious bleh tukar...

Nadine said...

I pun setuju. Nampak ceria sgt class tu.I yg dah jadi parents yg lebih teruja dari d kids I guess. Hihi. All the best Mikhail for ur new place! Blaja rajin2 k :)

Aleyn said...

Arap jangan kuat main jer nanti...kelas dah ceria tu...