Wednesday, December 2, 2009

Miqhail's 2nd Birthday Part 2 n Aidiladha 2009

Raya Aji ari tuh kitorang celebrate Birthday Miqhail lagi sekali, ye lah arituh ngan family belah Mama, kali ni ngan family belah Abah plak...barulah adil...ye tak?


Sambutan simple jer....tak der deco2 sebab kitorang sampai kampung pun dah tengah ari...terus kuar keta, salam2 and terus bukak kek....express gitu...almaklumlah kek dah siap beli semalam lagi...cup cake pun dah awal2 amik kat adik ...

Ok...tak der benda nak citer sangat....Sambutan Raya Aji cam biasalah...kitorang sambut ala kadar jer....tak beria macam Aidilfitri ari tuh....

Layan jer gambar ek...



Hehe...balik raya bawak bekal...rendang ayam ngan nasi himpit...sajer buat nambah2 lauk raya kat kampung


Tengah tunggu abahnyer balik dari solat sunat Aidiladha



Aina tak sabar nak amik cup cake tu satu....padahal dah kebas 2 semalamnyer lagi



Miqhail kalau dalam keta...bukan bleh dok ...selagi tak ngantuk mesti nak berdiri kat tengah2 tuh...dah lah tu..tak kasik orang pegang dia....last2 terpaksalah mama dia pegang kat belakang...tangan selit dalam diapers....pastu doa banyak2 supaya dia cepat ngantuk...bahaya kan?





Anak2 I ni ader tabiat yang saling simbiosis...hehehh..tul ker penggunaan perkataan tuh..

Aina kalau nak tidur, dia akan main telinga orang
Miqhail plak kalau nak tidur orang kena main telinga dia

So kira simbiosis lah tuh...saling lengkap melengkapi..last2 dua dua lalok ....kah kah kah
Aina dah start nak ngantuk lah tuh...tangan dah start meraba raba ...carik telinga yang paling dekat...hehehe








Ha...kan dah cakap...lepas kena main telinga...terus lalok




Still tak nak baring tuh...selagi terdaya berdiri, nak diri gak..kakaknyer dah lena pun




Ni lah kek dan cup cake birthday Miqhail









Kami sekeluarga di hari raya, ready untuk potong kek






Aina...tak nyempat-nyempat, mana nak pegang cup cake n goodies, mana nak potong kek...heheh..cam dia plak yang sambut birthday...







Ni sepupu Aina, kakak Aliya





Aina dah kenyanglah tuh...asyik melantak cup cake jer ... tak larat nak makan kek



Happynyer Aina main belon ngan sepupu sepapat















Petang tu ujan turun..renyai2 jer...tapi pelangi timbul dengan jelas sekali...Miqhail pun perasan....sibuk tunjuk kat Mama...




Tengoklah cam2 gelagat Miqhail nak tengok pelangi....dari segala angle dia cuba...



Hah...nak menyelit sket....sempat belajar buat kek dengan kakak ipar...dia cakap ala buat kek bodoh jer....kek bodoh pun tapi sedap...semenjak jadik marketer blog kek adik ni...terminat plak nak belajar buat kek....maka ni lah hasilnyer...kek oren...sedap tau...tak sangka menjadik...hehe...masuk lift tekan sendiri yer...


Keesokkan ari nyer, bile cuaca mendung sket...kitorang pun mulakan projek kumpul rambutan, ye lah buat balik umah mak kat puncak alam sket...sekarang memang tengah musim...puas makan rambutan ari tuh...sampai sakit2 perut...yang paling suka, Ainalah...rambutan memang faveret dia...


Ni sepupu Aina, Baby











Miqhail dah dapat sebijik kat tangan pun jadi lah....bukan nak makan pun...buat pegang2 jer...sekarang ni kalau bergambar pandai sangat buat simbol peace tu...sepupu dia lah yang dok ngajar....susah dah nak amik gambar muka sebab kena selindung dek tangan...huhu





Akhirnyer, berjaya juga snap sebelum dia sempat buat simbol lagi hehehe





Hasil tangkapan....heheh





Kakak ipar yang baru lepas operation tangan sebab accident motor ari tuh...sempat ngadap rambutan lagi...tak der pantang lah kot


Rutin wajib oleh Wan nyer....barber's corner





Keesokkannyer kitorang pun balik awal sket....nak singgah umah Mak Abah kat Puncak Alam lagi, nak pas rambutan dan melawat anak buah baru yang lahir pada Aidiladha


Miqhail dengan bantal busuknyer


Seronok budak2 main kat laman umah Mak Abah...rajinnyer Abah deco laman...home made lagi



Ni lah adik dan anak sulungnyer, Izran Hakimi





alahalahalah....








Kitorang stay sampai dinner




Abang dan Abah borak2 kosong






Sebelum balik umah sempat lagi cek tekanan darah...heheh...mentang2 adik ader cukup peralatan ....apa lagi ambil kesempatanlah, adik kata bacaan normal 110/ 97...Alhamdulillah..

7 comments:

yatie chomeyl said...

sdpny makan rmbutan..huhuhu :drooling:

anyway, i tak tau kenapa tak dpt add link blog u kat my bloglist...tp I dh follow blog aleyn, cuma nak add kat list asyik failed je sigh

IZAN said...

Salammm.. wah wah meriah nye raya.. celebrate 2 in 1!

Aleyn said...

Re : Yatie
Yer ker...sedihnyer...ntah2 dah over limit kot...heheh

Re : Izan
Sajerk jer...buat meriah sket..kalau tidak hambar sket raya aji ni kat kampung

Lady of Leisure said...

wah meriah dan comelnya cake and cupcakes semua tu...
2 dalam satu...
:)

Aleyn said...

Tq, u dah balik malaysia ker?

fiziskandarz said...

wah wah wah cakap macam x meriah tp siap ada rendang + nasi impit + cake + cupcake!! whoaaaaaaaaaaaa tuhs kira meriah laa tuhs :D besh besh besh :D

Aleyn said...

Hehee...tq Zaki...