Thursday, January 20, 2011

Juice Pops - Ringkas tapi anak2 suka nyer



Anak2 korang suker tak citer Special Agent OSO?....


Anak saya especialy yg kecik tu Miqhail...sukernyerrrr...kalau citer tu ON siap berdiri depan TV...sampai abis...punyer lah khusyuk...


Ader satu episod dia...tak ingat lak tajuk yg mana...tapi pasal Agent Oso ditugaskan membantu sorang budak ni buat Juice Pops untuk adiknyer yang demam....

Nak dijadikan cerita...Aina demam last week....culture shock agaknyer sebab start sekolah.....langsung tak gi sekolah 3 ari...bleh?...seb baik minggu lepas masih dalam proses Transisi lagi..so tak belajar betul2 lah...

So...si Aina teringatlah episod Agent Oso yg ni....siap suruh Mama buat Juice Pops untuk dia sebab dia demam....hmmm...seb baik time episod tu Mamanyer ni pun sama nonton....ye lah..TV dah kena Concour...



Maka proses buat Juice Pops main2 pun bermula...

Senang jer buatnyer....ala2 buat Ice Cream Cube gitu....meh tengok
'The Three Special Steps' oleh Co-Pilot dalam Oso









Yang ni pula edisi Mama

Buat Jus buah...Time tu ader Jus Oren jer dalam Fridge...buat pekat2 dan manis sket...barulah sedap


Pastu letak jer lah dalam bekas ais ni....kalau ader acuan lagi cantik bleh ler guna...


Balut dengan plastik makanan tuh....


cucukkan lidi....kitorang guna toothpick jer...hehhe....masukkan dalam peti sejuk sampai ia membeku

Siappppp



Muka budak demam makan Juice Pops


Dapnyer....





Kalau rajin bleh buat lagi....yg macam dalam gambar ni


Colourful gitu





Watermelon Juice Pops...mesti best kan...hmmm..



Alhamdulillah...Aina dah sihat...dan adiknyer pun tak berjangkit ngan Kakaknyer...semoga Aina dan adik kekal sihat dan tak absent from school lagi....Amin...



5 comments:

mummy_ayu said...

ah aha..ada tgk episod tu...sbb my kids pun suka tgk OSO nie..Mummy dia pun layan gak ....bagus tul...

Aleyn said...

kannn...budak2 memang suka ... sampai bleh ingat steps tu...heheh

Anonymous said...

mmesOEG - hallo guys :D

http://spamerus.info

fa10 said...

best ni mkn masa hari panas...

Aleyn said...

Ha ah...makan ice cream home made...biler2 bleh buat...