Saturday, January 22, 2011

Resepi Best dan Mudah Weekend ni - Jom Cuba

Resepi mudah ni saya dapat thru Emai Forwarding...rasa cam nak share ngan member blogger n FB...


So moh kita pekena roti sumbat weekend ni...saper yg menjadi tu ...silalah buat entry...bleh share2 rahsia kejayaan...hhehe



Nampak sedaaaaappp kan


Cara2 nyer...

1. Kacau telur dan sediakan serbuk goreng (tak diberitahu lak serbuk apa, pandai2 korang lah...)




2. Bahan2 lain, daging ayam, capsicum, mayonis, cream dan bawang besar diricik kecil



3. Ambil 2 keping roti




4. Lenyek roti sehingga nipis




5. Kerat roti berbentuk bulat





6. Celup roti ke dalam telur



7. Bedakkan roti dengan tepung menggoreng



8. Goreng roti2 tersebut




9. Sediakan inti. Goreng bawang besar yang dimalai kecil

Masukkan capsicum



Masukkan daging ayam dan serbuk lada sulah



Garam dan perasa secukupnyer




Campurkan mayonis dan cream





10. Kerat dua roti yang telah digoreng tadi




11. Sumbat inti ke dalam roti
All set for a whole new breakfast....


Hehehe...pagi tadi cubalah buat...gini lah rupanyer...

Abang kata best...thums up...hehehe...



ENJOYYYY....!!!


14 comments:

mama tisya said...

sedapnye yum2

*∽ IZAN ∽* said...

fuh.. serious rasa cam bestt gilerr...!

MummyEcha said...

perghhh.....terliur jap...esk bleh cuba nie...:)

Aleyn said...

Mama Tisha,
Memang sedap...wajib cuba kay...

Aleyn said...

Izan,
Blehlah buat breakfast pagi ni...anak2 mesti suker giler..

Aleyn said...

Mummy Echa,
Terliur ek..sedap dan senang jer buatnyer...cubalah

fiziskandarz said...

perkghh sedapnyerrr filling :D ngap ngap ngap. kak aleyn, kalu goreng roti tuhs x oily kah?

Aleyn said...

Tak lah...jangan goreng lama sangat...roti pun dah dilenyek nipis...so dia start kembang jer terus angkat...

n.i.n.a said...

memang roti tu melekat 2 eh? tak terbukak nanti? huhu

Aleyn said...

Yes...make sure masa u lenyek 2 keping roti sekali...pastu celup telur dan serbuk pun sekali...time goreng dia akan tetap melekat....confirm...

yannalayola said...

nak test lah esok....mcm cedap jerkkk...

Sakit KePaLa TahaP BaBoooN

Aleyn said...

Try..jangan tak try...

~izan~ said...

akak,tu serbuk roti ek? yg mcm selalu salut nugget tu ek? menarik la...

Aleyn said...

Ha ah...tapi ari tu akak x sempat beli serbuk roti...so akak guna biskut jer ..hancur2 kan ... tapi kalau guna serbuk roti lagi cantik jadinyer...cuba lah Zan