Saturday, June 11, 2011

Sedapnyer pekena siput sedut



Assalammualaikum,

Last week datang memenuhkan umah kakak..ekekke...adalah dia buat makan2 sambil potong kek birthday anak dia yg sebaya Aina tu...7 tahun..

Tak der parti apa pun...just nak cukup syarat jer.....

Yang penting ....kakak masak special ari tuh....masakan melayu pure nyer....pergghhh ...terangkat beb

Yang paling menusuk kalbu ..tu ha...ada menu siput sedut ....dah la lama tak pekena ....apa lagi...aku ngadap sikit nyer kusyuk...siap tapaw lagi....




Menu lain....ulaman, terubuk bakar dan sambal belacan, ayam goreng, kerang rebus dan daging salai.....eh...siput sedut nyer tertutup plak....




Tu dia..dah bukak penutup....nampak tak...best giler sedut ....tsut tsut bunyi...ekeke






Ni lah Birthday boy nyer....sepupu Aina...muka budak dipaksa potong kek...ekeke

6 comments:

Nadiah Sidek said...

saya tak mkn siput sedut..rasa geli-geleman tekak. haha..ntah apa2 je

fiziskandarz said...

wahhhhhhhhhhh sedapnyer siput sedut. saya dah seribu tahun x makan tsk tsk :( dengki dengki :)

Aleyn said...

Nadiah,
Hehehe...best la NAdiah....buat x pandang jer..telan terus..ekeke

Aleyn said...

Zaki,
Ollo ciannyer....kat oversea tak dak Siput sedut ek? Akak makankan utk Zaki lah...hehe

Redbloodsnow said...

SIPUT SEDUT MASAK MERAH..PERGHHH! NANGIS TAW...TRY LA...HEHE

Aleyn said...

Wow...mau tersedak time sedut ni....tapi dapat dibayangkan kesedapannyer...