Tuesday, July 17, 2012

9th Anniversary Trip - Sabah (Rumah Terbalik, Jambatan Gantung Tamparuli, Pekan Nabalu)



Assalammualaikum,

Hari Kedua kami sangat2 pack....but yet enjoyable....

aku citer pelan2 ek..hehe

Pagi tu kami breakfast seawal 7am



Tengok puas2...kang dah Ramadhan tak leh dah nak post gambar cam ni..hehe











Aina tetap ngan nasi lemaknyer..



Ni aku nyer breakfast...agak heavy gak lah...maklumlah..nak jalan jauh ni..


Ni pinggan Abang




Lepas makan posing2 kat loby



Kami makan tadi di Golden Dew...




Kebanyakan pose Miqhail...ala2 Ultraman gitu...huhu





Sementara menunggu Hafiz datang pick up







Destinasi Kelima :
Rumah Terbalik

Idea pembinaan Rumah Terbalik ni dari barat...The Upside Down House....syok datang sini....



Ni antara yang dibina di Negara Barat



Ni pula yang Di Sabah....lebih banyak detailnyer berbanding yang tadi....u'll see






Nak masuk kena ketuk gong dulu...eceh



Siap ader Wheelbarrow tu...


Dari sini bleh nampak G. Kinabalu....



Nak masuk ke dalam rumah pun kena ketuk pintu...heheh...nanti ader orang dari dalam buka



Segala benda terbalik...pening jap..



See what I meant by...more detail..


Yang tak bestnyer...masuk dalam rumah tak bleh amik gambar...huhu...tapi kan kat dalam memang sebijik cam rumah tau...tapi all are upside down...siap duit syling pun berterabur atas kepala...TV, Mesin Jahit...dapur...dalam bilik tidur pula siap disusun kain pelikat yang berlipat dan bersidai di tepi katil...memang real lah..



Disebabkan tak leh amik gambar...maka aku celok satu gambar dari web...hehe..syyhhh





Kedai cenderahatinyer








Destinasi Keenam :
Jambatan Gantung Tamparuli



Mengikut cerita Hafiz, tempat ni dulu menjadi persinggahan lori2...so tu yang dapat nama Tamparuli...(Tempat Lori)...hehe







View dari atas jambatan...berani tul depa...x der devider tu...hehe








Ok lah..kira tak der papan pun...still ader jaring besi ni...selamat...


Elok jer kat bawah tu ader pekan Tamparuli ni...macam2 gak sayur2an dijual...





Destinasi Ketujuh :
Pekan Nabalu


Pekan ni terletak di Ranau...jauh juga...adalah dalam 2 jam perjalanan dari Tamparuli tadi..

Meriah ngan penjaja yang menjual hasil tanaman mereka...



Time ni Aina tengah mabuk sket...maklumlah 2 jam lebih perjalanan dari KK



Cantik tempat ni....siap ader platform ...tapi banyak papan yg tercabut dek angin kuat kot....but the scene is breathtaking i tell u...




Menikmati keindahan alam...siap pejam mata mak....




Time ni dah tak pening2 lalat dah...




souvinior yang comel2...7 10rm jer..murah kan,...aku beli...sumer Aina amik..nak kasik member sekolah katanyer...hmm


Banyak lagi destinasi ni...till next entry lah ek...




Day 1 (Signal Hill, Filipino Market, Floating Mosque dan Pantai Tanjung Aru)




5 comments:

-Sara- said...

dlm byk2 gmbr mknn tu saya kecur liur tgk telor goreng mata kerbau tu..hehekkk

Aleyn said...

ekekeke....benda paling senang dibuat ek...tapi tu yg terliur...hehe

izz iizza said...

mewah makan ni..:)

menarik la rumah tu..teringin lak nk gi tengok sendiri..:)

ngumbang said...

Hi Cik,

Nampak best je blog kamu ni. Sabah memang wajib pergi kalau nak mengenali Sabah dengan lebih dekat lagi.

Ada rasa nak pergi lagi tak?

Kalau ada, ni lah laman webnya untuk pergi ke Sabah.

http://cendawanrebus.blogspot.com/2013/02/north-bornes-day-2-kinabalu-park-desa.html

ngumbang said...

Hi Cik,

Nampak best je blog kamu ni. Sabah memang wajib pergi kalau nak mengenali Sabah dengan lebih dekat lagi.

Ada rasa nak pergi lagi tak?

Kalau ada, ni lah laman webnya untuk pergi ke Sabah.

https://www.facebook.com/sarawakborneotour?fref=ts