Sunday, July 8, 2012

Peringatan buat yang ingin mencari Pakej Perlancongan ke Sabah


Assalammualaikum,

Peringatan...jangan ambil pakej percutian ke Sabah dengan apa2 sahaja yang bernama

Zieday ....

Mereka tidak boleh dipercayai...kami sudah terkena ....hangus deposit untuk pakej perlancongan ke Sabah sebanyak RMxxx.....

Contoh2 iklan mereka di website

email : Zieday Encom ziedayencom@yahoo.com

Alamat
IMPIAN NYATA TRANSPORTATION
LOT 23, GROUND FLOOR

UNIVERSITY PLAZA JALAN SULAMAN

88450 KOTA KINABALU

SABAH


Nama : MOHAMAD YAZID ABDUL HAMID

Contact Number :
Zack :
0143583413
0149585452
0168229598
0168248363
 
 
 
 











Kami ambil dengan 'Syemu2 Holiday'..Highly Recommended....service mereka excelent...
 
 
Di akhir entry tentang percutian kami ke Sabah ... akan diberi detail tentang mereka ...

14 comments:

Atia Adina said...

bagus gak awak dedahkan....peringatan untuk kami sebelum terkena

-Sara- said...

oohh yeke?? tq share sblum ada yg terkena lagi..

Aleyn said...

Atia, semoga x der saper lg yg menjadi mangsa mereka

Aleyn said...

Sara, yup...byk dan masih aktif lg iklan depa kat internet...hati2 kay

izz iizza said...

thanks 4 info..bagus sebarkan dari terus ramai yg tertipu nanti..

Aleyn said...

Betul tu ...semoga mereka yg menipu ni gulung tikar terus

Duyungirl said...

Subhanallah... Sy nyaris2 ambik gan zieday ni, nasib baik tgerak hati nk wat survey byk2 sblm g sabah... N luckily, ambik syemu2..memang excellent servicenya..

ctzura said...

Subhanallah... Sy nyaris2 ambik gan zieday ni, nasib baik tgerak hati nk wat survey byk2 sblm g sabah... N luckily, ambik syemu2..memang excellent servicenya..

ILI SYAZWANI said...

huhuhu..dh terkena!!!...abis deposit rm400...huhuhuhu

aidahanni said...

sy pn dah tkena rm500...xhalal dunia akhirat!

AURA BIRU SERVICES said...

Salam semua,
sy adalah salah satu pengusaha travel agency yg beroperasi di sabah. cdgn sy, buatlah report polis supaya anda dpt hak anda kembali.

selamat bercuti ke sabah di bwh bayu...

PELANCONGAN AURA BIRU SDN. BHD.
LOT 58, 1ST FLOOR, BLOCK B, PLAZA KINGFISHER PH.1, 88813 KOTA KINABALU.

email: aurabiruservices@gmail.com
weblog: http://aurabiruservices.blogspot.com

Tel: 088-318212
Fax: 088-252212
mobile: 0168470945

Anonymous said...

ni sabotaj ke atau upahan shemu2.haha.maaf gurau.sbb zaman sekarang banyak risiko.barang tiruan pun bercop " awas barang tiruan"

ezree said...

Thanks atas maklumat dan pendedahan di atas sebelum terkena syabas.Harap-harap pihak berkenaan sedarlah atas perbuatan dia menganiaya orang, moga-moga Allah sedarkan dia lebih awal,,, sebelum terlambat.

Penginapan di Kota Kinabalu said...

Salam,

Terima kasih kerana publish peringatan ini.

Kepada rakan2 yg nak melancong ke Sabah berhati-hati ngan scam...pastikan agen yg dipilih tu betul2 amanah & jujur bagi mengelakkan perkara yg tidak diingin berlaku.

Kepada TT, buat report kepada pihak berkuasa supaya tiada lagi mangsa seterusnya.

Terima kasih.
Hani
[http://apartmentkotakinabalu.blogspot.com] - provide Holiday 3 Bedroom Apartment & Transportation Services in Kota Kinabalu Sabah.