Tuesday, February 15, 2011

Apa yg diorang tengok ni? Khusuk tullll..

Kejap pandang kanan..



Kejap pandang tengah...


Kejap bersorak plak...



Focus jauh sket....






hehehe....gini citer nyer..



A-kisah balik kampung sempena cuti CNY ari tu....heheh..kali ni kisah di Pahang pula...




Balik kali ni pun ader sedikit kelainan...



Setelah hampir 8 tahun usia perkahwinan dicampur pula 6 tahun lagi usia percintaan...heheh....1st time kitorang berkesempatan main badminton bersama...wakakak...tu yang dapat penonton di kalangan anak2 kecik jer...ahaks...jadi ler



Masing2 dah sekali ganda naik saiz kan...so pahamlah2 ....betapa pancitnyer kitorang .... baru minit ker 10 peluh berjurujai turun...



Actualy...mula2 Abang dok lawan ngan anak buah....bleh tahan gak lah stamina abang yang bertahun tak workout ni....dia menang kay...(atas kiraan markah gitu2 jer)...pastu anak buah yg berumur 14 tahun tu dah pancit...Abang ajak aku lak lawan ngan dia...wahhh...semangat pegang reket dah datang la tuh...tak nak lepas dah...




Lawan ngan anak buah...





Mula2 aku segan gak lah...heheh..ye lah..Mak Mertua ngan biras kat dapur tgh sediakan minum petang...aku lak sibuk nak main badminton...hehe..tak per lah..bukan selalu kan...lagi pun biler lagi nak dapat can lawan ngan Abang...



So ..seperti yg disangka...pada awal permainan aku cam lupa jer nak agak momentum bola tangkis tu...memanjang tersasar....Abang pun bukan main...dok smaaasssshhh jer...eksyen!!...mentang2 tak der net...kalau ader dah lama bola sangkut kat net taw...hehe



Perlawanan berlanjutan hingga minit ke 30...pergghhhh..mandi peluh tul....sempat lagi gurau ngan Abang...malam ni confirm x leh tidu sbb tangan lenguh.....gambar aku main ngan abang tak der lah plak...excited sangat sampai lupa nak suruh anak snap kan...huhu...nyesal



Rasa x nak berenti pun yer....hampir nak Magrib baru kitorang surrender lah...anak2 pun tak mandi lagi...

Sebelum masuk umah..sempat lagi Abang ajar Aina cara nak buat service....pastu Mama ngan anak pun main skejap ... kasi Aina praktikkan ilmu yang baru dia belajar tuh...ok lah...dia dah bleh service dan balas pukulan lagi...atta girl!!....nanti kita main lagi ek...


Abang menurunkan ilmu pada Aina....bakal
"Pemain Badminton Wanita Negara"   heheh






Kesimpulannyer...sekarang ni tgh dok pikir...nak dptkan can main badminton ngan abang lagi...tapi macam x der kesempatan jerk...hmmm....best rasanyer lepas workout...terasa ringan sangat badan....



la ni....dah kat umah...makan macam2 balik...huhu...canner nak slim ni...



Toloooonngggg!!!!






16 comments:

syariza09 said...

pasni main badminton kt rumah pula, konpem leh turun berat bdn...hehehe

*sy dh pon klik nuff :D

Lin said...

Hahaha.....susah sket pasal tak dak maid...kang badminton ke mana....anak2 kemana...huhu

*∽ IZAN ∽* said...

elok la tu kuruskan bersenamm.. aku pun gi gymmm. .balik gi pasar malamm.. tak de makna berlari sejam kat thread mill tu euhuhuhu

Aleyn said...

Wah...dah sebulan ngadap Treadmill ...canner....mesti byk turun ni....

Lady of Leisure said...

huwa kalau maintain main badminton slalu mesti sihat badan kan, dulu i dok main jugak petang2, la ni mcm berat montot jer hehe

Aleyn said...

Heheh...sukan palain i suka...badminton lah...sebab enjoy sangat dan tak rasa boring dan penat...tau2 peluh kuar jer..

Sekarang tak berat montot...just tak der peluang...sedih nyerr

mamaaedrean said...

wah... chiok chiok....
malaysia boleh >_<

Aleyn said...

ahaks...agak2 bleh ganti Chong Wey tak....

wahida said...

salam dear...

thanks drop by my blog...awat x follow sekali? x pe2...biar saya yg follow dulu, saya tunggu tau...

nice blog!!

Jasfyra said...

bestnya...dah lama xmain badminton walaupun xreti sgt main..hahaha.

salam kenal gak :)

Hirda Ibrahim said...

salam kenal aleyn,
thanks for dropping by my blog which is kejap berupdate kejap x tu kannn? :)

re: yup my tummy dh besar, atho baru 3 months. scary je tgk. 2nd baby. but gap dgn 1st child tu 5 yrs. so the excitement tu cam 1st timer je. :)

Cho Zila said...

la teringin gak nak tau tadi rupanya tengok orang main badminton.. isyh lama dah tak mainni.. kalau main mau 10 minit dah tak larat gamaknyer..
salam perkenalan gak...

Aleyn said...

Wahida,
hehehe...jap g kita follow ek

Aleyn said...

Jasfyra,
Tak reti main?....ala blajar lah...senang bangat..n njoyyyyy

Aleyn said...

Hirda,
oohhh 2nd baby....anak bongsu i pun dah masuk 4 tahun ni...hmm..macam dah jauh gap tu kan....ahaks...take care

Aleyn said...

Cho Zila,
Heheheh..sajer buat gimmik...memang pancit tapi lepas tu ringgaaaaannnnn..jer badan...i likeeee