Thursday, February 10, 2011

Cuti CNY - Resipi Baru dan DSLR

Baru dapat update pasal cuti CNY ari tu...


Kitorang bukan gi Holiday pun ...macam setengah blogger tu kan....sangat jeles...tapi tak per...walaupun kitorang tak gi mana2...but still balik kampung..

Khamis balik umah Mak Abah di Puncak Alam,
Jumaat ~ Ahad pula bersama ibu mertua dan ipar duai di Pahang....

Entry kali ni just nak update citer di Puncak Alam dulu yer...


Tak der special occasion pun...normal routine every fortnight mesti jenguk kedua ibu bapa dan nenek tersayang ..... Alhamdulillah mereka semua dalam keadaan sihat walafiat....



Ader 2 kelainan though visit kali ni....


Pertama, adik buat resepi baru...'Nasi Daging'...came out so 'out of this world'....sedddap gitu....later aku share resipi nyer yer...tengah tunggu adik emailkan dulu ..heheh




Ni 1st time adik buat tapi memang sangat best...lawan plak dengan air asam, kerabu pakis dan ayam goreng....Miqhail yang liat nak suruh makan nasik pun bleh bertambah bila pekena nasi daging ni....wajib amik resipi kannn...




Gambar Air Asam tak der la plak....huhu



Kedua, adik bongsu baru lepas beli DSLR...pergghhh...manyak duit dia....duit nak kawin dah cukup ker?...heheh gurau jer...bagus gak dia beli...senang2 bleh pinjam...ekekeke...kan Faiz???

Meh tengok hasil keja adik aku aka 'immature photorapher' ni....





Terserlah lesung pipit anak bujang Mama ni...heheh




Anak buah ku yang paling kecil...ala yg lahir 101010 ari tuh...Muhammad Aqashah



Ella ... kakaknyer




Nenda tersayang

Suka sangat gambar Aina tengah merajuk ni...nampak so natural...
'Krisis Awal Remaja'..hehhe


Anak kakak ku yang sebaya ngan Miqhail....the very the bam bam kan....geram jer nak peluk...

Tah apa lah yang dimakan dek Miqhail ni...sampai menjilat sudu gitu...


Ok la kan....1st timer...lama2, lagi mantoplah gambar nyer nanti..

12 comments:

MummyEcha said...

terus rasa lapar bila tengok nasi daging+ kerabu tu.....beza sangat pic camera biasa ngan dslr kan??Nampak natural jer pic tu

juelee said...

heheh nanti jgn lupe up entri pasal resipi nasi daging tu ye

Aleyn said...

Mummy Echa
Haha....tu lah...lembut jer nasi dan dagingnyer...

Tu la beza camera mahal ngan camera murah...ekeke...biler la nak merasa DSLR...seb baik bukan jenis photo freak saya ni...

Aleyn said...

Juelee,
InsyaAllah...

desperate mama said...

nasi daging?.. wow... nampak macam sedap.... kena try nih...


huru hara... pagi tadi..."

mamaaedrean said...

x thn tgk krabu tuh... klik2 cni gaks yer ;p

Lelord said...

sedapppnya kerabu tu

Aleyn said...

Desperate Mama,
Memang best lah nasi daging tu....kena try taw...

Aleyn said...

Mama Edrean,
Best best...kita tau makan jer...heheh

Aleyn said...

Lelord,
The best kerabu pakis ever...

*∽ IZAN ∽* said...

kerabu memang besttt!

weh ingat nko dah sambar DSLR..! kalau ya memang terjun bangunan aku di buatnyaa.. ha ha

Aleyn said...

Wakakak....
Aku tak terpikir sampai ke situ lagi....nak amik gambar guna camera biasa pun tak dak skil..ni plak nak melabur kat DSLR....

Aku tunggu ko beli dulu lah...ekekek...