Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul


Wah3...Weekend baru ni mesti ramai yg extend cuti kan..? amik sekali ari ni...(bagi yg banyak cuti ler)...

Aku terpikir gak nak amik....tapi boss dah amik dulu...so confirm kena jaga kedai...huhu...tak kisahlah...aku x der plan pun apa2...

Sempena Ulangtahun Hari Kelahiran Nabi Junjungan kita ni...aku nak ucap

'Selamat Menyambut Maulidur Rasul'

kepada semua umat Islam amnyer dan kepada pembaca blog ku dan kenalan FB ku khasnyer..


Meh kita hayati lirik lagu 'The Chosen One' dari Maher Zain ni...cadang nak upload MP3...tapi semalaman tunggu x abis2 upload lagi...satgi nak bukak pun berjam...so x yah lah...

Aku suka sumer lagu dalam album 'Thank You Allah' ...sumer mendayu2 menyentuh jiwa gitu...

***************************

The Chosen One
In a time of darkness and greed

It is your light that we need

You came to teach us how to live

Muhammad Ya Rasool Allah

You were so caring and kind

Your soul was full of light

You are the best of mankind

Muhammad Khaira Khalqillah

Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa

Peace be upon The Messenger

The Chosen One





From luxury you turned away

And all night you would pray

Truthful in every word you say

Muhammad Ya Rasul Allah

Your face was brighter than the sun

Your beauty equaled by none

You are Allah’s Chosen One

Muhammad Khaira Khalqillah

Sallu ‘ala Rasulillah, Habib Al Mustafa

Peace be upon The Messenger

The Chosen One

I will try to follow your way

And do my best to live my life

As you taught me

I pray to be close to you





On that day and see you smile

When you see me

Sallu ‘ala Rasulillah, Habibil Mustafa

Peace be upon The Messenger

The Chosen One

Sallu ‘ala Rasulillah, Habibi Mustafa

Peace be upon The Messenger

The Chosen One

***************************

Pada yang jalan jauh tu...semoga selamat sampai ke destinasi dan selamat kembali..


4 comments:

eT said...

salam maulidurraasul... :)

Layan Makaroni Tak??

Redbloodsnow said...

salam maulidurrasul :)
sama² kta berselawat kepada nabi kita ^_^

Aleyn said...

eT,
Salam kembali

Aleyn said...

Redbloodsnow,
Yer jom