Thursday, February 24, 2011

Makan-Makan CNY



Ni citer Jumaat lepas, ader buat makan2 sempena CNY kat office...meh lah nak kongsi gambar


Majlis diadakan time Lunch....memang simpan perut pun time tu...heheh



Juadah yang disediakan.....hhmm...yummy







Biler CNY, yang ni wajib ader..

Yee Sang


 Oh ya...sebelum acara Yee Sang dan makan2....ader small game...

Amik barang guna chopstick....the smaller it is the bigger mark it carries...team aku yg 'INFRA' tu..hehe...tapi aku tak participate lah...nak pegang chopstick pun tak reti...memanjang terpelanting dari tangan...heheh



Wakil2 department sedang beraksi.....Go Go Infra!!


Hasilnyer.....tak menang pun ....huhu...ader org tu siap dpt manik lagi...perggghhh  memang kagum makcik..





Ha...pastu adegan wajib..Yee Sang!!!

Walaupun sampai biler2 takkan pandai pegang chopstick...tapi nak gak join Yee Sang ni...hehehe...action jer tu...tak terangkat pun lauknyer...psst...tangan i yg sayup2 kat tepi kiri tuh...bukan tangan yg comel tu tau....ngeeee



Dengan susah payah...terangkat gak dalam 2 inci dari pinggan...wakakak



Pastu baru lah bleh menjamu selera....

Makan Time!!!








Oh yer...sempena CNY, staff Pru IT Hub...sumer dapat angpow...

HR sedang pass angpow ...time ni org x ramai dah....most dah amik cuti....yg cuti tu tak merasalah angpow....



Ala bukan byk pun...lepas lah 2 kali lunch.....tapi still Alhamdulillah.....oh ya mandarin orrange pun dapat 2 biji...walaupun kat tepi island berkotak2...ekekee...amik kan ajer...


24 comments:

Cho Zila said...

salam...
kiranya staff ramai yang chineseler kan..
co akakni idakler nak bagi jamuan... kot idak dah save untuk makan tengahari..

Aleyn said...

Heheh...ha ah..company mmg ramai china..Prudential...gitu ler..tiap tahun dpt makan free...alhamdulillah

syariza09 said...

game tu menarik la, pasni nk bg cadangan buat kat opis akk pula

p/s..akk dh klik en N tau :D

Cho Zila said...

ooo aleyn keje prudential yerk .. akak lak jadi ejen part time prubsn... aleyn akak dah klik mr nuff ngan heartbeat

Aleyn said...

Syariza
Hehehe...memang havoc time tu...thanks

Aleyn said...

Cho Zila,
La agent Prubsn ghoppernyer....meh ler jenguk ITH..hehe
Thanks

wahida said...

saya pun x pandai pakai chopstick...huhu..

dah klik ur HB...

Aleyn said...

Hehe...susah kan,..tgk org pegang cam senang jer

Thanks

☆ lieya latif ☆ said...

MERIAHNYEEE!! best gile tgk...yg best angpow tu.....syok tuuuu.....ntah bape isi dlm tu yeak hihihihi......

mmg meriah laa camni...ni dinamekan 1 malaysia kan....same2kite sambut perayaan lain...

Aleyn said...

Heheh...mmg tiap tahun depa sambut utk sumer perayaan pun...staff lah yg untung...dpt makan free selalu...ahaks..

Mama Zharfan said...

part paling besh dpt anpow tu :)

me dh click ur HB :)
ur nuff tak CPC or BE time me dtg ni --ada CPA ajer, so tak leh click2 ;)

Lady of Leisure said...

wahh meriah hehe.. nampak mcm ada nasi goreng jer tu.. as usual mata i memang cari nasik dulu ekekkeke

*∽ IZAN ∽* said...

best giler dapat ang pow..!! wehh.. aaaaa. ni yg nak tagih janji belanja nih..! dah gaji kan kan kan..? ahhahahaha

*∽ IZAN ∽* said...

best giler dapat ang pow..!! wehh.. aaaaa. ni yg nak tagih janji belanja nih..! dah gaji kan kan kan..? ahhahahaha

*∽ IZAN ∽* said...

best giler dapat ang pow..!! wehh.. aaaaa. ni yg nak tagih janji belanja nih..! dah gaji kan kan kan..? ahhahahaha

Ummuafiq Hashim said...

A'kum aleyn, tq jenguk blog akak lagi... dapat ke tiket konsert mz? Kalau pergi nanti cerita-ceriti kat blog ye.... sori terkeluar dari isu post aleyn di atas...he..he..

eT said...

xpenah makan2 cegini...sedap ke tuh???huhu

Aleyn said...

Mama Zharfan,
HEhe...saper x suke dpt duit free...ekeke..dah tua cenggini pun bleh dpt ang pow...wakaka...amik jer

Aleyn said...

Lady,
HAha...nasik dia kureng sket...huhu..mata I mesti carik bihun dulu

Aleyn said...

Zan,
Aku dah email ko Isnin lepas lg..ko tu yg reply...cam x sudi jer..hehehe

Isnin depan nak?

Aleyn said...

Ummuafiq,
Tak dapatlah....ada hal pun yer...

Aleyn said...

ET,
Ala Chinese style cooking...I kureng sket..tapi ok lah rasa dia...just x der yg pedas2...

juelee said...

aleyn keje HP cyber eh? dekat la ngan jue.. leh la luncheon sama nnt...

dah klik dah nuff & HB

Aleyn said...

Juelee,
Kita keja kat Prudential Services Asia, tapi still kay Cyber lah...Jue lak kat ner?,...bleh gak kita lunch sama nanti

Thanks