Friday, May 27, 2011

Bergelinangan Air Mata Ku



Assalammualaikum,

Aku nangis...ya aku nangis..tapi kenapa?


Buruknyer rupa orang tua nangis....


ni time dah reda sket...


Sebak masih ada..tahan..tahan...


'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

'
'
'
'
'
'

Sebenarnyer aku nangis sebab perasaan terharu yang amat.....citernyer gini

Cuti ari Wesak Selasa lepas, kan aku celebrate Hari Ibu dan May Birthday Bash kat umah parents.....sesampai aku kat sana, Mak ngan Adik tak der umah..kakak gitau yg depa gi kedai...aku terpikir gak..aik..biasa kalau anak ramai2 dtg umah ..Mak mesti ada untuk sambut kitorang....aku pikir ..mungkin ada benda Mak nak beli ..yelah..barang nak masak x cukup kot....tapi naper tak suruh adik2 lelaki tu jer gi beli....? kay ..pikiran aku stop kat situ jer...tidak plak aku bertanya lebih2...


Majlis berjalan cam biasa.....aleh2...kakak ku panggil aku ke dapur...suruh potong daun sup untuk sup daging.....padahal..ramai lagi orang kat dapur berkeliaran...aku gak dipanggilnyer...hehehe..tak per lah...buat kan jer....



Elok lepas makan2...n potong kek Hari Ibu dan Birthday anak2 sedara....aku pun masuk ke ruang tamu...

Tiba2 ....Mak datang membawa sebijik kek....sambil berkata

"Happy Birthday!!!"

....aku siap tanya...eh untuk saper nih?......Mak kata "untuk Aleyn lah".....OHHHHH...terus aku hiba....sebak....perasaan tak menentu...dan automatik air mata aku deras jatuh ke pipi.....Mak letak kek di hadapan aku...memeluk dan mencium pipi ku....aku masih tak berapa sedar akan situasi itu sebab masih terkejut....I realy realy didn't see it coming.....elok Mak lepas kan pelukan ...baru aku tersedar ....pergi semula kepada Mak dan memeluk Mak pula....sambil mengucapkan

"Terima Kasih Mak"
...Aleyn SAYAAANG Mak"

Gitulah....alkisah suprise birthday celebration untuk aku di usiaku yang 30++ ni....hehehe....Mak Abah dan adik beradik rupanyer sepakat buat suprise gitu...tu yg depa menghilang dan dalam membuat persediaan tu aku kena potong daun sup kat dapur.....ekekeke

Aku terharu giler beb...

Bukan tu jer.....Depa siap belikan aku birthday gift lagi.....aku dapat table lamp yang sangat cantik ini....






Betapa aku rasa sangat dihargai dan disayangi.....Alhamdulillah....





Ngada....nak letak lilin gak atas kek....


Di usia begini pun masih berpeluang meniup kek hari jadi...hehhe




Yang ni pula...

Pemberian Abang pada ku.....lepas ni bleh lah aku gi shopping!!!..tengah list nak beli apa...hehe






Selain daripada tu...aku claim Birthday Voucher dari Jusco gak....1st time claim ni...last year tak sempat...huhu




Dapatlah kupun ni sumer.....yang kat bawah ni aku nak let go...sbb tahu takkan guna pun...








 
 

Ada sesaper nak?




Ha...yang kat bawah ni, insyaAllah akan digunakan...hehe





Itu jer kisah tangisan di Hari Lahir...Cewah.....

12 comments:

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. kalau sudi, jemput singgah my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 46 buah negara.. :)

Nadiah Sidek said...

wah..seronoknya dpt surprise :D

*∽ IZAN ∽* said...

uhukk..! happy bufday aleynn.. aku pun rasa terharuuu tengok...!! patut la byk dapat voucherr.

Hah...! Dapat hadiah lampu tidurrr.......!! di ulang - LAMPU TIDUR tu aleyynnn..! aku 'paham' maksud tersirat hadiah tu.. kalau korang tak paham jugek tak tau la aku wehhhhh

Nurul Izza said...

panjang bebenor entry..
beghia je menangis tu.still comey jugak ;p

slmt hari lahir kak aleyn...

Aleyn said...

Jhazkitaro,
Oh, salam kenal kembali....insyaAllah I akan baca blog u juga...thanks

Aleyn said...

Nadiah,
Hehehe....dah tua ni pun ada suprise birthday lagik...terharu

Aleyn said...

Zan,
Wakakaka.....aku pun baru perasan....pandai family aku kasik hint yerk....

Aleyn said...

Nurul,
Hehhee....nangis gumbira....Thanks

Lady of Leisure said...

bestnya.. terasa diri disayangi gitu kan.. :)

Aleyn said...

Lady,
Betul tu .... sangat honoured gitu

ajumohit said...

Hepi besday aleyn, terharunya siap mak pon leh wat surprise gak tu

Aleyn said...

Ajumohit,
Thank you...tu yg nangis tu...terharu giler