Wednesday, May 25, 2011

Penghuni Flat Singapura Minum Air Mayat



Assalammualaikum,

Korang dah dengar tak kisah ni...pembunuhan yang terjadi di flat di Singapore baru2 nih....


Singapura - Penduduk di beberapa buah flat di Woodlands tidak menyedari bahawa mereka menggunakan air termasuk untuk memasak adalah daripada sebuah tangki air yang mengandungi mayat reput seorang pembantu rumah warga Indonesia yang mati, lapor akhbar Straits Times semalam.







Eeiiuuuu...how gross is that!!!





Mereka hanya mengetahui tangki air itu mengandungi mayat wanita tersebut selepas membuat aduan kerana air paip kelihatan berwarna kekuningan dan agak berbuih.

Empat penduduk flat itu di Blok 686B, Woodlands Drive 73, menghubungi Majlis Perbandaran Sembawang untuk membuat aduan tersebut.

Seorang jurucakap polis memberitahu agensi berita Associated French Press, seorang lelaki warga Bangladesh berusia 27 tahun telah ditangkap berhubung kematian pembantu rumah tersebut yang berusia 30 tahun.


Mayat wanita itu ditemui di dalam salah satu daripada lapan tangki air di atas bumbung flat setinggi 15 tingkat itu kelmarin selepas polis menerima panggilan daripada seorang pemberi maklumat dipercayai rakan lelaki Bangladesh tersebut.


"Kejadian ini amat menjijikkan. Semua keluarga saya memakan habis seperiuk sup kacang hijau yang dimasak pada pagi ini," kata seorang penduduk flat tersebut, Choi Ah Moi.

Seorang suri rumah berusia 33 tahun, Ally Lee pula berkata, pembantu rumahnya memasak mi sup untuk anak perempuannya dengan menggunakan air mayat tersebut. "Saya fikir saya mahu membawa anak perempuan saya berjumpa dengan doktor," katanya.

Pembantu rumah itu bekerja di sebuah flat di tingkat enam dan semasa ditemui mayatnya tersebut didapati mengalami luka di belakang badan selain memakai baju-T dan seluar bermuda.

Pengurus Besar Majlis Perbandaran Sembawang, Soon Min Sin berkata, semua air di lapan tangki itu dibuang dan dibasuh dengan menggunakan bahan pembersih kuman.- Agensi

 











Blueeekkkk!!!

15 comments:

Ummuafiq Hashim said...

Kesian juga pada yang muslim....

syariza09 said...

huhuuhu...rasa blueeekkkk juga.....eeeeuuuiiii x dpt bayangkan prasaaan org yg guna air tuu

Aleyn said...

Ummuafiq,
Kannn.....takut effect kat kesihatan pun yer

Aleyn said...

Syariza,
Tu lah....confirm rasa semacam....teringat citer seram Jepun ..apa ntah tajuk dia..yg anak dia jatuh dlm tangki air...terus jadik hantu carik mak dia...uuuuu...seram..

Nadine said...

euuuuwwwwww...GELInya!

sian penduduk apartment tu..huhu

Aleyn said...

Nadine,
Ha kan..seb baik aku duk umah taman...

eB ezrin said...

adeiiiiiiii... terkedu aku...

Aleyn said...

eB,
Tak dapat bayang kan...mesti rasa nak termuntah lepas tahu tu kan..

chichi said...

chooiiiiii...akak..gelinyee..kesian org2 kat situ...

Aleyn said...

Chichi,
Kan...sian sangat...tak semena jer...

ajumohit said...

Allahuakbar...harap2 tak memudaratkan kpd yg dah mggunakan air tu..

Aleyn said...

Ajumohit,
Tu la kan....kena gi check doctor....

wahida said...

so disgusting!! geli giler!!

rasa nak termuntah lak bekfes pagi ni...adeh la...

Aleyn said...

Wahida,
Hehehhe....jangan muntah....

Neil said...

Very useful material, much thanks for the article.
games | gametop games | shooting games | free games download | free racing games