Wednesday, October 5, 2011

Flash Back...dulu2 ni lah yang kita ngadap



Assalammualaikum,

Dapat email ni dari kenalan....tetiba rasa syahdu lak ....


Pernah main...tapi tak pernah dapat masukkan semua gelung....leka ko


Syok main ngan kawan2 dalam kelas biler cikgu tak der..



Ni pun aktiviti petang lepas kelas.....


Paling seronok.....Mario Bros....sampai level 5 jer rasa ....tak pernah katam


Tutup botol Pepsi dan Coca Cola jer jadik mangsa...hehe


Hahaha...feminin habis...dulu mana ader Barbie....2 Dimensi ni pun dah seronok giler..



Bestnyer main ting ting.....



Time berbaring di sofa rumah petang2...mesti ngadap benda ni...bukan buku...ekekek



...makin lama makin laju benda alah tu .... aku nyer dulu....Mickey kutip telur ayam....makin banyak jatuh ke tanah...hehehhe...nostalgia nyer


Yang ni still bleh jumpa lagi terjual di kedai2 runcit....



Ni pun masih belum luput ditelan zaman....Miqhail pun dah pandai lipat sendiri....Rocket Little Einstein katanyer...hehe



Ok..yang ni tak pernah jumpa lak dulu...korang pernah?



Ni pun best...bunyi tak seberapa tapi feeling jadik musician tu mengatasi segalanyer....ahaks



Ni bebudak lelaki ingatla kot...


Haha....lompat getah....tinggi ni memang tak sampai lah....paras pinggang tu lepas lagi...hehe


Ni selalu nampak kat kedai depan sekolah...tapi tak pernah tikam...Abah marah



Ni pernah gak main sekejap...


Ni pun pernah...tapi tak berapa lah..biasalah gigirl kan



Ni pun Tikam ek?...




Apa permainan korang dulu2...jom Hot Chat....

24 comments:

yatie chomeyl said...

tiba2 rindu zaman kanak2 yg best. budak2 skrg xde nye nak merasa main semua ni..rugi woo diorg ehehe

Nadine said...

waaaa, mmg mengimbas nostalgia zaman kanak2 betulla! esp. doll kertas tu! rindunya time tu! :)

p.s: kamera yg tgk filem tu kan mmg ada. i tak pernah beli la sbb mahal kn dulu2, tp ingat duk tgk kat toy's r us! :)

*∽ IZAN ∽* said...

owhh..sungguh menusuk kalbu..!!
aku duk cari patung kertas baju2 tuh susah nak jumpa wehh..
ada disney punya, dalm buku.. satu RM17 pergghh!

sHi Ma said...

alahai, tiba2 nk ke zaman kanak2 sekarang juga... nk main dam ular, tengteng, baling selipar, tutup botol... mcm2 lagi.. bestnya... huhuhu...

Aleyn said...

Yatie,
Betul3....depa rugi kan...sebab tak merasa outdoor game yg happening dan mesra...sekarang dok depan psp jer...

Aleyn said...

Nadine,
Oooh..tu camera yg tengok filem ker?...akak pernah ader dulu...tapi rupernyer lain sket....ader gambar kartun cinderella.....huwaaa....mana nak carik ek sekarang?...rindunyerrrr

Aleyn said...

Zan,
Ari tu Aina ader bawak balik ...doll kertas siap persalinan comel2....katanyer kawan dia bagi....kartun Jepun...cute sangat...aku yg teruja main ngan dia...heheh

Aleyn said...

Shima,
Kannn...kalau ader mesin masa....nak gak kembali sekejap...sekejap jer lah...buat lepas rindu kan...

~izan~ said...

ada yg pernah ada yg tak pernah main dulu2.tp yg ceper/tudung botol tu mmg selalu la main hehe..

yg brick gamer tu skrg dah jual kat kedai RM2 je,dulu kemain mahal huhu

ajumohit said...

nostalgia betul tgk permainan tu semua aleyn, rindu zaman kanak2 dulu

eB ezrin said...

eB tikam x pernah kena. hu3

Aleyn said...

Izan,
Ha ah kan...dulu mak Abah nak beli kena pikir 10 kali...sekarang 2rm jer....sabor jer lah...20 tahun akan dtg PSP pun akan jadik murah kan....tak leh bayang game budak2 akan dtg

Aleyn said...

Ajumohit,
Memang rindu....zaman kepala tak yah pikir macam2....pikir maaaaiinnn jer...seronoknyerrr

Aleyn said...

eB,
Hehehe...main tikam ek?....

Cho Zila said...

memang best kalau nak lebih lagi masa bulan pose bancuh tanah liat amek kat sungai buat cam kuih kasi keringkan... malam nanti gi anto kat tangga rumah orang ketuk2 lepaihtu lari.. best tau... sebabkan bendanilah akak tak leh tidur rumah semalam mak tak bukak pintu kena tidur rumah jiran.. nasibler jirantu pagi2 anto balik nak balik sendiri takut... kena marah kaw2....

Aleyn said...

Kah kah kah....cam gi tu pun ader?...

kuchalana said...

aku dlu budak2 kecik giler main smua dalam gambo tu.. tapi aku ngan geng2.. giler main music.. tu masalah bila xda kawan sebaya..

umur 9 tahun dah masuk studio jamming.. tokey studio tgk mcm pelik jer.. sib baik xjadi mcm kumpulan kristal..

lagi satu aku giler main bola.. dari umur 4 tahun lagi.. masa tu mana ada epl kat tv.. tapi aksi sure nak ikut dolah saleh.. zainal or mohtar.. masa rehat kat skolah.. kawan2 sekelas layan guli.. aku layan bola ngan budak2 besar.. tu yg tua seblum waktunya.. hahahahahah

CIK JATT said...

rindunya zaman kanak2 bila ingat balik ni. tambah lagi satu kak, Ding Dong. sekarang ada lagi kut

::NureeN:: said...

mengimbau kenangn zmn dolu2 nih

wahida said...

kenangan sungguh semua ni...paling suka dulu main brick game tu ngan mario bros...main konda kondi pun aku suka...

Aleyn said...

Kuchalana,
Boboy memanglah...kalau tak bola ..pistol..kalau tak pistol ..bola...ekeke..

Pergh...musician gak kamu ni ghoppernyer yer...awat x teruskan jamming...?

Aleyn said...

Jatt,
Betul2 Ding Dong...tapi time tu akak dah x berapa..sbb dah besar sket kot...hehehe

Aleyn said...

Nureen,
Tempat main lagi dikenang....

Aleyn said...

Wahida,
Hehehe...ye ye ...konda kondi